Românii de pretutindeni sunt gata să aprindă focurile, să încingă grătarele și să pregătească ceaunele. Luni, 6 noiembrie, se dă startul celei mai tari competiții de mâncare românească autentică! Concursul România, arată-ți farfuria! începe astăzi, de la ora 15:00, La Măruță.
Timp de 4 săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România.
Citiți regulamentul concursului AICI.
Trei profesioniști vor gusta și juriza delicioasele preparate. Aceștia sunt Chef Daniela Graura, consilier gourmet, colecționară de rețete tradiționale și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în gastronomie din România, cu peste 25 de ani de experiență în industria HoReCa, Chef Alin Barabancea, câștigător al multor competiții gastronomice naționale și internaționale și prezentatorul emisiunii Umami: al 5-lea gust, și Chef Iosif Ștefănescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară.
Toata România este invitată, dar numai unul poate ieși învingător. Ce preparate tradiționale se vor face remarcate, ce persoane vor pregăti cele mai apetisante farfurii, dar și cine va ajunge să se lupte pentru marele trofeu, vedem la România, arată-ți farfuria!, competiția în care tradițiile au gust, de la ora 15:00, La Măruță.