Rețetă MasterChef: Tort de ciocolată

Rețetă MasterChef: Tort de ciocolată

Ingrediente:

Blat: 

200 g de zahăr

200 g făină

50 g cacao

10 g praf de copt

5 ouă

55 g ciocolată neagră

60 g unt

50 ml lapte

50 ml ulei 

50 ml apă rece

50 ml frișcă lichidă

lingurință esență naturală vanilie


Cremă:

200 g ciocolată neagră

250 ml frișcă lichidă

4 linguri zahăr pudră

200 g zmeură

100 g zahăr

3 linguri apă

1 lingură zeamă lămâie



Sirop

150 ml apă

100 g zahăr

1 lingurință esență vanilie



Glazură

150 g ciocolată

70 ml frișcă lichidă

1 lingură unt

50 ml apă fierbinte




Decor

zmeură

ciocolată tocată



Diametru tavă: 26 cm



Mod de preparare:

Blat
: Ingredientele uscate( zahăr, făina, cacao, praf de copt) se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolata topită împreună cu untul, uleiul, laptele, frișca lichidă, apa și ouăle bătute puțin. Se mixează bine și se adaugă esența de vanilie. Se pornește cuptorul la temperatură mare. Compoziția se împarte în două părți egale. O tavă cu diamteru cu 26 de cm. Se unde cu puțin unt, se pune o hârtie de copt( pe bază), iar pe margini se tapetează cu cacao pudră. Se toarnă o parte din compoziție și se coace blatul la 20-25 minute la foc mediu(în primele 10 minute se lasă la o  temperatura medie, iar apoi se lasă la o temperatură medie-mică). La fel se procedează și cu celălalt blat. Blaturile se așează pe un grătar și se lasă să se răcească.


Crema: Ciocolata ruptă bucăți se pune într-o cratiță împreună cu frișca lichidă și se pune pe foc mic amestecând încontinuu până se topește ciocolata și obținem o compoziție asemănătoare unei glazuri. Se lasă să se răcorească apoi se pune la frigider pentru 1/2 ore sau până când se răcește complet. După răcirea completă se pune zahărul pudră și se mixează până când obținem o compoziție cremoasă. Zmerua se pune într-o cratiță împreună cu zahărul, 3 linguri de apă și o lingură zeamă de lămâie și se lasă pe foc până când se transformă într-o "dulceață legată". Unul dintyre blaturi se așează pe un platou, se insiropează ( în special marginile și se așează deasupra dulceața de zmeură, răcită, care se repartizează pe toată suprafața.


Glazură: Ciocolata ruptă bucăți se pune în cratiță cu frișca lichidă și se lasă pe foc mic pănă se topește ciocolata. Se trage cratița de pe foc și se adaugă apa firbinte, se amestecă cu o lingură de lemn sau un tel. Glazura se lasă să se răcorească. Apoi se toarnă peste tort, din mijloc, întinzând-o ușor cu un cuțit. Se lasă să curgă pe margini apoi se nivelează cu un cuțit. Se lasă tortul la rece pentru 15-20 minute, apoi se scoate și se îmbracă marginile în ciocolată tocată. Se dă din nou la frigider și după ce se întărește glazura se decorează cu ciocolată și zmeură.











 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni