• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent, 8 martie. Iustin Cazacu, șahistul de 9 ani care a făcut remiză cu celebrul Garry Kasparov, moment uluitor pe scena talentelor! Puștiul a primit Golden Buzz de la Dragoș Bucur

Românii au talent, 8 martie. Iustin Cazacu, șahistul de 9 ani care a făcut remiză cu celebrul Garry Kasparov, moment uluitor pe scena talentelor! Puștiul a primit Golden Buzz de la Dragoș Bucur

Iustin are 9 ani și este campion mondial și european la șah.

Gallery

​A început să joace șah alături de sora sa, Sofia, și de bunicul lor. Bunicul i-a învățat pe copii să joace șah la un nivel de bază. După moartea bunicului, tatăl copiilor i-a dus la clubul local.

Copiii au studiat șahul intens și acum sunt printre cei mai buni din România și chiar din lume. Sofia a ocupat podiumul în 2023 la Campionatul Național, fiind singura fată de pe podium.

Iustin este cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă și în acest an a obținut o remiză cu celebrul Garry Kasparov, într-un eveniment simultan.

Există o rivalitate sănătoasă între cei doi frați, Sofia și Iustin, care joacă adesea împreună. Iustin câștigă de cele mai multe ori, dar atunci când pierde, începe să râdă și o aleargă pe Sofia prin casă, în joacă.

După momentul alături de sora sa, Iustin l-a avut „adversar” și pe Andi Moisescu. Puștiul i-a dat șah mat în doar 40 de secunde.

Mihai Bobonete: „Deci ce ți-a făcut. Nici n-a apucat să vorbească și erai în mat. Andi a durat mai mult să îți pregătești mâinile pe tablă. (...) E ceva uluitor absolut! Mă uitam la tine cum gândeai, cum te manifestai și cum făceai mutările și mi s-a făcut frică puțin. Mi se pare că ești foarte deștept. Mi-a plăcut foarte mult!”;

Andra: „Faptul că vă distrați făcând asta mi se pare extraordinar! Sunteți un exemplu pentru ceilalți copii!”;

Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să ... vorbesc foarte mult nu?... ”, a zis Dragoș Bucur care a apăsat apoi Golden Buzz-ul.

Vezi momentul și jurizarea în materialul VIDEO de mai sus. 

Emisiunea integrală poate fi vizionată și pe VOYO. Ediția a 6-a este disponibilă în avans cu 7 zile pe VOYO.

 

 

 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni