Prăjitură întoarsă cu ananas, rețeta Majdei. Desertul ideal pentru masa de Crăciun

Prăjitură întoarsă cu ananas, rețeta Majdei. Desertul ideal pentru masa de Crăciun

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar Majda Aboulumosha a intrat în atmosfera de sărbătoare. Vedeta a pegătit o rețetă de prăjitură întoarsă cu ananas, perfectă pentru masa de Crăciun. Descoperă și tu desertul delicios prezentat la Share în Bucate!

Dintre toate dulcegăriile pe care le avem în mod tradițional pe masa de Crăciun, parcă tartele cu citrice sunt cele mai gustoase. Majda este mare admiratoare de prăjituri cu ananas, iar pentru acest episod al emisiunii noastre culinare a pregătit un desert care îi desfată mereu papilele gustative în prag de sărbătoare: prăjitură răsturnată cu ananas.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ananas

  • o conservă de ananas
  • 6 ouă
  • 180 de grame de zahăr
  • 190 de grame de făină
  • un plic praf de copt
  • 125 de grame de unt topit
  • esență de vanilie + esență de portocală
  • două linguri de coajă de portocală
  • cireșe confiate
  • 150 de grame de zahăr (pentru caramel)

Prăjitură întoarsă cu ananas - mod de preparare

Ananasul este o sursă bogată în antioxidanți și vitamine, fiind recomandat pentru digestie, pentru creșterea imunității și reducerea inflamațiilor. De aceea, consumul de ananas (fructul în sine) și băuturile cu ananas, cu un conținut scăzut de zahăr, sunt o alegere inspirată pentru un plus de energie atât vara, cât și în sezonul rece. Tymbark, cu 4,9 grame de zahăr/100ml și fără conservanți, este o băutură răcoritoare necarbogazoasă cu suc de ananas potrivită pentru întreaga familie la masa de Crăciun.

Pentru rețeta ei de tort de ananas întors, Majda a folosit fruct din conservă, iar explicația este cât se poate de simplă. Spre deosebire de prăjitura cu ananas proaspăt, prăjitura cu ananas din compot are fruct însiropat cu aciditate scăzută. În plus, decorul va fi unul mai plăcut și, știm deja, înainte de a gusta dintr-un preparat îl „mâncăm” cu ochii.

Rețeta începe cu separarea ouălor, pentru a bate albușurile cu zahărul și un praf de sare. Gălbenușurile se bat separat, într-un bol în care se adaugă esențele de vanilie și portocale. Urmează încorporarea cojii de portocală și a unui păhărel de suc de portocală. Pentru o prăjitură cu ananas și caramel pufoasă, Majda are mai multe secrete. Curios să afli rețeta completă? Urmărește VIDEO-ul de mai jos!

Share

Citește și

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune ShARE ÎN BUCATE

Articole pentru emisiune ShARE ÎN BUCATE

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni