• Emisiuni
  • SuperStar România
  • “Bravo, domnule voievod!” Andrei Mureșan i-a cucerit pe jurați cu timbrul său vocal, dar și cu stilul original

“Bravo, domnule voievod!” Andrei Mureșan i-a cucerit pe jurați cu timbrul său vocal, dar și cu stilul original

Andrei Mureșan are 25 de ani și este din Cluj. A locuit în Spania de la 7 până la 14 ani, unde a plecat împreună cu toată familia. Părinții lui sunt foarte de treabă, singura problema este că sunt penticostali. Nu au fost de acord cu multe din deciziile pe care el le-a luat în viață. Nu l-au incurajat cu muzica, atâta timp cât nu cântă la biserică nu sunt de acord cu ceea ce face. Faptul că ai lui nu îl susțin l-au făcut sa fie mai puternic și să își dorească și mai mult să cânte. 

Prima dată a pus mâna pe un acordeon la 7 ani, în Spania. A învățat să cânte în Biserică. A început cu mandolina, apoi vioară și trompetă. La trompetă a cântat timp de 7 ani. A renunțat la trompetă din cauza faptului că avea aparat dentar.

Cu vocea a început să cânte într-o trupă de backing vocals în urmă cu 5 ani. Mai serios a început să cânte acum doi ani. Când s-a întors în România a studiat la un liceu tehnologic și apoi la Facultatea de construcții. Și-ar fi dorit să studieze la liceul de muzică și la Conservator. 

A lucrat un an în construcții și în ultima lună îi dădeau lacrimile pentru că își dădea seama că nu e împlinit. Atunci și-a dat demisia, și-a cumpărat o boxă și a început să cânte pe stradă. Asta se întâmpla în urmă cu 3 ani. A cântat singur o perioada, avea și o trupă, dar nu aveau foarte multe concerte.

Părinții lui au început să accepte în ultima vreme faptul că el cânta. Mai are 4 frați și o soră. Se înțelege bine cu toți, deși nici ei nu prea sunt de acord cu faptul că el cântă. Și-ar dori ca el să aibă un job stabil. Tatăl lui e constructor, mama e casnică. Nu a participat niciodată la concursuri sau festivaluri.

În prezent își câștigă existența din spectacolele stradale. Se simte un om împlinit, fericit.

Proiectul stradal pe care îl are acum se numește Upright Buskers. E împreună cu un prieten de-al lui pe care l-a cunoscut când cânta pe stradă în urmă cu doi ani.

Vezi prestația lui Andrei Mureșan în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune SuperStar România

Articole pentru emisiune SuperStar România

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni