• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Sancțiuni și amenzi noi în Codul Rutier. ”Comportamentul agresiv” din trafic duce la suspendarea permisului

Sancțiuni și amenzi noi în Codul Rutier. ”Comportamentul agresiv” din trafic duce la suspendarea permisului

Începând cu luna ianuarie intră în vigoare noi reguli de circulație pentru șoferi.

Prezentatorul rubricii zilnice de știri de la “Vorbește Lumea” și reporterul Daciana au discutat cu Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române despre principalele modificari aduse Codului Rutier. 
Iată ce amenzi și sancțiuni pot primi șoferii care nu respectă regulile de circulație:

“Un șofer care folosește în mod abuziv claxonul sau flash-urile pentru a elibera calea de rulare, frânarea bruscă cu scopul de a-l incomoda sau intimida pe șoferul din spate vor fi sancționate. Până în prezent, sancțiunile contravenționale erau aplicate pentru cauze generatoare ale accidentelor rutiere, dar acum trebuie să incriminăm și acest comportament abuziv pentru că șoferii pot conduce preventiv. Sancțiunea pentru acest comportament agresiv este prevăzută cu o amendă între 580 lei și 725 lei, iar permisul de conducere va fi reținut pentru o perioadă de 30 zile, dar dacă acel comportament agresiv are ca urmare și un accident în care s-au produs pagube materiale, sancțiunea contravențională crește până la 1 160 lei, iar permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

"În ceea ce privește circulația pe banda de urgență a străzii, această faptă va fi prevăzută cu suspendarea permisului de conducere. Bineînțeles, cresc și alte sancțiuni contravenționale și aici mă refer la consumul băuturilor alcoolice, conducerea cu peste 70 de km la oră pe drumurile publice, față de limita legală.”

Reporterul a mai discutat cu Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române și despre sancțiunile pe care le privesc șoferii care nu respectă regulile privind depășirile. 

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni