Răsvan Popescu a lansat "Omul orchestră, un jurnal altfel", un volum de excepție

"Omul orchestră - un jurnal altfel", este cartea lansată recent de Răsvan Popescu, scriitor român și jurnalist care este și personajul principal al volumului.

Acesta, în calitate de fost jurnalist și demnitar povestește subiectiv despre trecutul și prezentul său.

Răsvan Popescu: "Omul orchestră are înfățișări diferite și meserii diferite. Este la început un jurnalist care aleargă după eveniment, este mai apoi un scriitor și un scenarist, transfigurând realitatea pe hârtie sau pe peliculă și mai târziu devine un participant direct la eveniment în calitate de demnitar. El descrie mașinăria de putere din interior. Însă este un om cu însușirile lui, cu ce a mai învățat din mers, un om care trăind în vremuri apăsătoare, tulburi, precare, încearcă să rămână el însuși. Să îți croiască un drum. Și mai ales, nu renunță niciodată."

Răsvan Popescu: "E foarte important să continuăm să citim, indiferent de suport, suportul se schimbă, lumea se schimbă, totul este să rămânem ancorați în această lume a imaginației, în această lume în care orice este posibil."

Ultima carte semnată Răsvan Popescu - "În torent", a obținut Premiul anului 2022. Răsvan Popescu este jurnalist, scenarist de film, scriitor român și președinte al CNA.

Pe site-ul cna.ro, despre Răsvan Popescu se scrie că "a fost ales președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) în 2007. Până în 2000, când și-a început activitatea de membru CNA, Răsvan Popescu a lucrat ca jurnalist de presă scrisă și radio BBC, redactor șef la TVR, și purtător de cuvânt al Guvernului și apoi al Președinției României. Răsvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din București și a obținut o diplomă în Jurnalism, la Universitatea de Stat din California. A publicat zece cărți și a semnat scenariile a șapte filme artistice."

FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni