"Ce-ai făcut la școală", un film-manifest, ca o lecție de viață

"Ce ai făcut la școală" este una dintre cele mai banale și folosite întrebări, dar este și un manifest, o inițiativă a Asociației GO-AHEAD, un film documentar în regia lui Tedy Necula.

Producția este despre curajul elevilor de a face față provocărilor greu de gestionat pentru vârsta la care se află, greutăți duse de multe ori în singurătate. Este, așa cum e prezentat și pe pagina Asociației Go Ahead, un documentar al curajului tinerilor elevi de a fi vulnerabili și de a-și spune poveștile pentru a-și face auzite nevoile:

Asociația Go Ahead: "Tinerii își doresc să fie priviți cu încredere și să fie ascultați. Au ales să fie autentici și vulnerabili în fața voastră din dorința de a schimba societatea în bine, au ales să nu întoarcă spatele sau să nu lupte doar pentru viața lor, au ales să își spună povestea tuturor!"

Prezentă la Vorbește lumea, Alexandra Bălșeanu, președintele Asociației Go Ahead, precizează:

Fără să ai o stabilitate emoțională nu poți să să așezi foarte bine cunoștințele. Vă invit la un film care se cheamă "Ce-ai făcut la școală", este în regia lui Tedy Necula și este realizat de noi. (...) în procesul educațional ne lovim de nevoia de consiliere. (...) Există stereotipuri, sunt oameni care spun că mergem la consiliere, suntem nebuni. Vrem să demontăm aceste stereotipuri și filmul e cea mai bună metodă. 

​Filmul are lansarea pe 28 martie, iar din aprilie se va merge în caravană pentru prezentarea acestuia în toată țara. 

Pentru mai multe iinformații, dar și dacă vreți să spijiniți proiectul în vreun fel, căutați aici.

Filmul documentar „Ce-ai făcut la școală?” este realizat în cadrul proiectului ”GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!”, implementat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

FOTO: VORBEȘTE LUMEA/ GO AHEAD

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni