• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ce trebuie să știi înainte de a solicita sterilizarea pisicii. Sfaturi de la medicul veterinar

Ce trebuie să știi înainte de a solicita sterilizarea pisicii. Sfaturi de la medicul veterinar

Înainte de a lua decizia de a steriliza o pisică este imperios necesar să faci o diferențiere clară între adevărurile și miturile răspândite în diverse medii. Informarea adecvată te va face să înțelegi prin ce schimbări va trece animalul tău de companie și ce va depinde de tine.

Sterilizarea, o etapă plină de schimbări în viața pisicilor

Doctorul veterinar Andrei Necula a explicat, în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, mai multe aspecte importante despre sterilizarea pisicilor.

„Sterilizarea este o manoperă chirurgicală prin care medicul veterinar îndepărtează organele reproductive ale animăluțelor. Sterilizarea este foarte importantă, deoarece odată cu trecerea timpului pot apărea diverse patologii. Femelele pot dezvolta tot felul de probleme reproductive, mai ales la nivelul uterului, sau mult mai grave cum ar fi cancerul mamar. Masculii pot avea și ei probleme, mai ales cei care ies în exterior. Se duc în perioadele de călduri, vagabondează, intră în bătăi, pot fi loviți de mașini. Dacă stă în casă, când ajunge la maturitate începe să marcheze toată casa și mirosul este destul de neplăcut”.

Când este momentul potrivit pentru a steriliza o pisică

„În principiu, pentru femele, nu există neapărat un moment optim pentru sterilizare. Poate fi făcută și înaintea primului ciclu de călduri sau mai târziu. La masculi este mult mai simplu. E momentul când începe să marcheze prin casă, să miaune, să dorească să iasă afară- atunci e momentul să-i sterilizăm”, spune specialistul.

Alimentația pisicii după sterilizare

După această procedură, majoritatea pisicilor devin mai leneșe și uneori au tendința de a mânca mai mult. Astfel, există riscul de obezitate. La masculi, pot apărea probleme la nivelul vezicii urinare, se pot forma pietre. Pentru a preveni aceste probleme, trebuie să le oferim hrană specială pentru pisici sterilizate. Alimentația pisicilor sterilizate trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. Să conțina o cantitate mai mare de fibre și una mai mică de carbohidrați.

Alege hrana pentru pisici sterilizate Purina Pro Plan Sterilised și oferă-i felinei tale grija de care are nevoie. Gamă adaptată pentru satisfacerea nevoilor nutriționale ale pisicii tale adulte sterilizate pentru pentru a menține sănătatea urinară și greutatea corporală optimă.

Articol sustinut de Purina PRO Plan!

Share

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni