Au abandonat copilul pe care s-au chinuit să îl adopte din China și de care au avut grijă 3 ani. Care este motivul

Au abandonat copilul pe care s-au chinuit să îl adopte din China și de care au avut grijă 3 ani. Care este motivul
Citeste mai mult despre: Myka Stauffer, copil adoptat din China,
Autor: Redactia
Data publicarii: 28 Mai 2020
Data actualizare: 28 Mai 2020
Un celebru cuplu de youtuberi și-a șocat fanii cu un anunț făcut de curând. După ce ani de zile au făcut tam-tam pe rețelele de socializare cu adopția unui băiețel din China, acum Myka și James Stauffer și-au anunțat sutele de mii de urmăritori că i-au găsit copilului altă familie.

Micuțul Huxley, adoptat în 2017, a locuit până de curând cu familia Stauffer, însă din cauza problemelor de sănătate, aceștia au renunțat la el. Băiețelul este autist și, după spusele Myei are și alte probleme grave, despre care pretinde că nu știa înainte de adopție.

Au renunțat la copilul adoptat din cauza problemelor de sănătate ale acestuia
 

Myka și James Stauffer erau, până de curând, un exemplu pentru părinții din întreaga lume: împreună creșteau 5 copii -  3 făcuți împreună, o fată dintr-o relație anterioară a Mykai și băiatul adoptat din China, Huxley.

Cuplul făcea furori pe youtube cu filmulețele lor din familie, cu problemele și bucuriile cu care se confruntă orice cuplu cu copii. Myka și-a prezentat în detaliu sarcinile și nașterile pe internet, iar apoi întregul proces de adopție al lui Huxley.


Au transmis pe internet toate detaliile legate de adopție și apoi cei trei ani petrecuți cu copilul adoptat în sânul familiei
 

Drumul lung și anevoios al adoptării lui Huxley din China le-a crescut extrem de mult popularitatea și sute de mii de oameni au început să îi urmărească pe youtube. Myka posta detalii intime legate de ceea ce a însemnat adopția unui copil din China, iar apoi inregrarea acestuia în familie. 

27 de videouri a postat Myka despre adopție, poziționandu-se ca un adevărat promotor al adopțiilor internaționale. A devenit un personaj admirat de mamele din întreaga lume.

Myka a organizat o strângere de fonduri pentru nevoile speciale ale lui Huxley, pe care aceasta însă nu le-a menționat. 

Agenția i-a anunțat că Huxley are “o tumoare pe creier” și “leziuni ale creierului”
 

Deși inițial nu au vrut să adopte un copil cu nevoi speciale, până la urmă soții Stauffer au făcut-o. Inițial au spus că deși le este greu, merită tot efortul. Într-un final, aceștia aparent au fost copleșiți de nevoile băiețelului adoptat și l-au plasat altei familii.

Dacă la început filmuletele despre Huxley erau optimiste și vorbeau despre progresul acestuia, în ultima vreme Myka începuse să se plângă de greutăți. Mai mult, Huxley nu mai apărea deloc în video-uri, îngrijorându-i pe followerii Mykai.

“Trecem prin zile grele, o mulțime. Mi-aș dori ca autismul și trauma provocată de acoptie să vină cu un manual de instrucțiuni”, spunea Myka.

Acum, cuplul a făcut lumină legat de “dispariția” lui Huxley: i-au găsit o nouă familie care să aibă grijă de el. Soții au justificat decizia prin faptul că așa este mai bine pentru Huxley. Aceștia au vorbit despre nevoile speciale ale copilului și despre faptul că în ultimul an a făcut terapie intensă. Aparent, cuplul nu mai putea face față nevoilor micuțului. Myka a dezvăluit că “99 la sută dintre problemele pe care le-au întâmpinat” nu au fost postate pe Youtube și că s-au întâmplat “multe lucruri înfricoșătoare vizavi de ceilalți copii ai lor”.

Soții au mai adăugat că acum Huxley este mai bine, e fericit și face progrese medicale, noua lui mamă având studii în domeniul medical.

Decizia Stauffer, dezbătută pe internet

Evident, o asemenea decizie nu are cum să nu stârnească o mulțime de controverse. Followerii lor au fost dezamăgiți de ce au făcut soții Stauffer și consideră decizia lor imorală.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies