Busu, despre faptele bune săvârșite de români în pandemie: „Omul, prin natura sa, e croit să facă bine”

Busu, despre faptele bune săvârșite de români în pandemie: Omul, prin natura sa, e croit să facă bine
Busu e invitat constant în emisiunea La Măruță. FOTO: captură PROTVPlus.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 25 Mai 2020
Data actualizare: 25 Mai 2020
Cei mai mulți visează la viața de dinainte de pandemie, el vorbește de adaptarea la una nouă. Florin Busuioc (Busu) dezvăluie într-un interviu ce crede că s-a schimbat în noi în cele 3 luni de conviețuire cu Covid-19 și ce l-a impresionat pe el în acest timp.

Busu nu a încetat să muncească, în ciuda pandemiei. A continuat să vină la TV și să ne prezinte vremea, care e, cum o știți deja, mereu schimbătoare. Și dacă vremea-i așa, de ce-ar sta vremurile în loc? Prezentatorul rubricii meteo de la PRO TV observat cum a influențat pandemia comportamentul oamenilor, atât în bine, cât și în rău.

Dar a fost martorul unor lucruri extraordinare săvârșite de români în timpul stării de urgență, pe care nu a ezitat să ni le prezinte la televizor. Ne-a adus vești bune din România, care ne-au dat speranță că vom trece ușor peste ce e mai greu.

 

Busu, vremea ne influențează deciziile și, deseori, ne schimbă perspectiva asupra lucrurilor. Ce a schimbat în noi pandemia de coronavirus?

„Trăim vremuri tulburi, chiar foarte tulburi, și viața pe care o ducem de 3 luni încoace nu e tocmai ce ne dorim. Libertatea de mișcare și chiar libertatea gândurilor noastre au fost puternic compromise. Dar stă în puterea noastră să ne adaptăm și să mergem înainte, chiar și în aceste condiții vitrege.”

Pe tine cum te-a influențat această criză medicală? 

„M-a influențat așa cum a influențat pe oricine de pe planeta asta, pentru că izolarea, atunci când depinzi atât de tare de viața socială, e cel mai prost lucru care se poate întâmpla. Norocul meu este că timp de două săptămâni pe lună merg la PRO TV ca să le spun oamenilor cum e vremea.”

Crezi că distanțarea fizică ne-a distanțat și social? Comunicăm mai greu, ne suportăm mai greu unii pe alții?

„Cu siguranță ne-a distanțat și social. Ce eram noi fiecare cu treaba lui până acum, dar de când cu pandemia parcă ne-am înstrăinat mai tare. Așa că dacă asta au urmărit le-a ieșit foarte bine.”

Totuși, am fost cu toții martorii unor gesturi demne de laudă în această perioadă. Cum e campania Așa cum se cuvine a celor de la Napolact. Ce a însemnat pentru tine să ne prezinți, zi de zi, știri pozitive din România?

„Omul, prin natura sa, e croit, în primă instanță, să facă bine. A fost onorant pentru mine să fiu ales să prezint această campanie care e despre gesturi pline de generozitate ale oamenilor obișnuiți sau mai degrabă neobișnuiți. O nouă metodă de advertising în care nu sunt acoperite defectele ascunse ale materialului. Totul e prezentat cinstit, onest, fără exagerări despre calitățile produsului, așa cum ar trebui să fie prezentate lucrurile.”

Câtă nevoie avem să privim partea plină a paharului, în orice situație ne-am afla?

„Paharul nostru trebuie să fie mereu pe jumătate plin, pentru că altfel o luăm razna și pesimismul nu ne face bine deloc. Să credem că totul va trece fără urme adânci, deși asta pare greu de crezut în momentul acesta, și să încercăm să refacem ce se poate reface din viața de dinainte de pandemie.”

Ai trecut prin momente grele în ceea ce privește sănătatea personală. Ce te-a ajutat să-ți menții optimismul și încrederea că totul va fi bine?

„Familia pe care am avut-o mereu alături și, probabil, fără de care aș fi luat-o razna.”

Vezi și VIDEO: Home Workout - episodul 2: În cuplu antrenamentele pot fi mai eficiente. Exerciții pentru pectorali și biceps
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies