Actrița Ana-Maria Guran, despre cum folosim social media: „Rareori dezvălui lucruri personale despre mine”

Actrița Ana-Maria Guran, despre cum folosim social media: Rareori dezvălui lucruri personale despre mine
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Septembrie 2018
Data actualizare: 06 Noiembrie 2018
E la început de carieră, face teatru, dar s-ar putea să o știi din filme. Ana-Maria Guran este o tânără actriță care promite... să nu dezamăgească. 

În 2015 a fost distribuită în primul ei film – Lumea e a mea, o dramă adolescentină centrată pe povestea Larisei, o tânără oarecare din Constanța. A primit premiul Gopo „Tânără speranță” în 2016 pentru acest rol și avem o bănuială că vor veni și alte distincții.

Are 22 de ani, dar în curând va împlini 23. Atipic pentru un actor, s-a apucat de teatru după ce a făcut primii pași în lumea filmului. Acum e masterandă la teatru și se pregătește intens pentru deschiderea stagiunii la Teatrul Excelsior din Capitală, unde va apărea în spectacolul „Viața picticoasă și preaplină a visătorului Francois”, în regia lui Horia Suru.

Nu o să vă spunem mai multe despre piesă, dar vă recomandăm să mergeți să o vedeți. Ca orice actor la început de drum, Ana-Maria Guran are nevoie să fie activă în social media, pentru a spune lumii întregi că are „o voce”. Anul acesta a primit rolul principal într-un serial distribuit pe YouTube despre impactul negativ al rețelelor sociale în relațiile dintre oameni. Am provocat-o să ne spună ce rol joacă rețelele sociale în viața ei și dacă a simțit vreodată că a căzut în capcana lor.  


Câți „prieteni” ai în social media și pe câți dintre ei îi cunoști cu adevărat?

„Am undeva la 6.000 de followeri pe social media, oameni care mă urmăresc pe mine, dar nu îi cunosc pe toți. Sunt foarte puțini oamenii pe care îi urmăresc eu și, în mare parte, sunt prieteni, cunoștințe sau diferite pagini de modă, artă, film, teatru, etc.” 

Crezi că există o diferență între cine ești tu cu adevărat și persoana pe care o văd ei zilnic pe Insta? Chiar, cine ești tu cu adevărat? 

„Nu este așa o mare diferență între cine sunt în viața reală și cine sunt pe social media. Evident, pe internet nu arăt chiar tot ce însemn eu și tot ceea ce mă reprezintă. Sunt multe lucruri pe care le țin pentru mine și pentru oamenii apropiați mie. Pot spune că diferența ar fi aceea că pe social media este doar o parte din mine, iar ceea ce este mult mai adânc în sufletul meu rămâne de obicei pentru mine și arta mea. Rareori dezvălui lucruri personale despre mine. Iar când o fac, am destulă grijă să aibă un sens și să fie de calitate.”

Ai simțit vreodată că social media te-au acaparat mai mult decât ai fi vrut în viața de zi cu zi? Ce ai făcut pentru a te regăsi?

„Au fost vreo două momente în care m-am pierdut în jocul ăsta. Cred că eram într-o perioadă în care căutam atenție și acceptare. A fost și bine și rău. Am reușit să mă văd altfel pe mine, dar mi-am dat seama că pe termen lung nu ajută neapărat.”


Cum vedeai rețelele sociale înainte de Social Me și cum le vezi acum? 

„Nu s-au schimbat prea multe, dar mi-am întărit credința că lucrurile pe care le postezi pe internet trebuie să fie de calitate și să reprezinte cât se poate de fidel ceea ce ești tu. Ca actriță, folosesc social media pentru promovarea proiectelor la care lucrez, dar și pentru vizibilitatea pe care mi-o oferă. Vizibilitate care ajută pentru noi proiecte și pentru exprimarea mea ca artist. Cred că aici este o discuție mult mai lungă.”

 A fi în social media înseamnă a fi sociabil? Există vreo diferență?

„Ținând cont că în momentul de față comunicăm foarte ușor cu ajutorul rețelelor de socializare, cred că este o modalitate de a fi sociabil. Dar este mult mai plăcut și mai puternic sentimentul pe care îl ai atunci când vorbești cu cineva față în față. Și mai adevărat de multe ori.” 

Care sunt lucrurile care îți place să le comunici doar cu oameni care sunt în fața ta?

„Hmm… discuțiile mai serioase sau chiar și discuții banale. Îmi place mult mai mult să povestesc o întâmplare importantă (sau chiar și banală) în fața cuiva. Informația se transmite mai bine. Prin mesaje, de multe ori, se înțelege greșit. Mai ales dacă nu cunoști bine persoana respectivă.”  

  

Dacă mâine ți-ai șterge contul de Insta și contul de Facebook... care ar fi efectele?

„Nu cred că m-ar ajuta prea mult să-mi șterg contul. Sunt actriță și simt că depind de asta în momentul de față. Sigur, aș vorbi mai mult la telefon. Dar folosesc contul de Insta și pentru mesaje, care este cumva aproape același lucru cu trimisul de mesaje pe telefon. Daca l-aș șterge, cred că m-aș rupe puțin de lumea în care trăiesc și nu vreau asta. Oricum, dacă ceva nu îți place, poți să dai unfollow. Ai puterea să alegi ceea ce vrei să vezi.”

 Ce crezi că-și spun doi oameni (cuplu) care stau unul lângă altul, la prima oră a dimineții, cu nasul în telefonul mobil, fără să schimbe măcar o privire? 

„Depinde de cât de lungă este deja relația lor sau dacă se înțeleg, cred. Pot să vorbească de o poză, sau să se plângă că le este somn sau foame. Sau pot chiar să nu scoată un sunet. Sau să vorbească de cineva pe care l-au văzut pe net. Nu știu.” 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies