OSCAR 2019. Zece lucruri de povestit nepoților despre gala din acest an

OSCAR 2019. Zece lucruri de povestit nepoților despre gala din acest an
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Februarie 2019
Data actualizare: 22 Februarie 2019
Premiile Oscar 2019 vor fi acordate în acest an în cadrul unei festivități care va avea loc în noaptea de 24 februarie, la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

Fiecare ediție a Premiilor Oscar este inedită în felul ei, însă evenimentul din acest an se diferențiază de toate celelalte prin câteva lucruri care vor rămâne în istorie. Ediția cu numărul 91, care va avea loc în noaptea de duminică spre luni, va suscita controverse mult timp după încheierea ei. Iată zece lucruri memorabile despre gala Oscar 2019!

Discursuri pe fugă

Actorii și cineaștii recompensați cu statuete în cadrul galei din acest an a premiilor Academiei Americane de Film vor avea la dispoziție un timp și mai mic pentru discursurile de mulțumire. Mai precis, 90 de secunde fiecare. Nominalizații au fost înștiințați că timpul de emisie alocat galei a fost limitat drastic, motiv pentru care nu e loc de speech-uri siropoase ori plictisitoare. Aviz actorului Adrien Brody (foto) și actriței Hilary Swank care, la vremea lor, au vorbit cu trei minute peste timpul alocat.

Gala nu va dura mai mult de o oră

Din cauza spațiului de emisie extrem de mic, toată gala ar trebui să dureze o oră. Dacă depășesc acest interval, reprezentanții televiziunii care transmite gala vor tăia emisia.

Ala-bala cu prezentatorii

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, gala Oscar a fost în pericol să nu mai aibă prezentator. Pentru a ieși din criză, Academia Americană de Film a decis să solicite ajutorul mai multor celebrități pentru a juca rolul gazdei, pe rând. Iată cine sunt prezentatorii galei Oscar 2019!

Cea mai neinteresantă gală

Conform estimărilor, gala din acest an va avea cel mai mic număr de telespectatori din ultimii 20 de ani. De-a lungul timpului, interesul americanilor pentru această ceremonie a scăzut dramatic. În 2018, show-ul a fost urmărit de circa 26 de milioane de telespectatori, dar e de așteptat ca în acest an cifrele să fie și mai mici.

Record de nominalizări

În acest an, bătălia cea mare se va da între două pelicule care au fost premiate deja masiv la Globurile de Aur și la Premiile BAFTA: ROMA și The Favourite. Ambele pelicule au strâns câte zece nominalizări la Oscar 2019 și e de așteptat ca acestea să se materializeze în premii. Specialiștii spun că filmul ROMA, regizat, produs și scris de Alfonso Cuaron, are cele mai mari șanse de a se apropia de o performanță neegalată din 2003: câte un premiu pentru fiecare nominalizare. În 2003, filmul Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui a câștigat marele premiu la toate cele 11 categorii la care fusese nominalizat.

Citește și: Toate nominalizările la Oscar 2019 sunt AICI

Favoriții au desaga goală

În acest an, actorii care sunt favoriți la câștigarea unei statuete nu s-au prea întâlnit în trecut cu podiumul de premiere. Olivia Colman, nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal (The Favourite) se află pentru prima dată în această ipostază. Însă actrița britanică de poate lăuda cu patru premii BAFTA, câștigate în perioada 2012-2019.

Glenn Close, nominalizată și ea la această categorie pentru rolul din The Wife, se află pentru a șaptea oară în această ipostază. Însă, niciun Oscar încă.

La masculin, Willem Dafoe (At Eternity’s Gate) și Christian Bale (Vice), nominalizați la Oscar pentru Cel mai bun actor, sunt singurii care au deja un premiu Oscar. Specialiștii spun că vor rămâne cu aceste distincții, fiindcă favorit e Rami Malek (Bohemian Rhapsody).

Willem Dafoe

Protest de amploare înaintea galei

Ceremonia din acest an a fost marcată de un protest zgomotos al unora dintre cei mai importanți cineaști ai lumii. Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Spike Lee, Damien Chazelle și mulți alți cineaști și-au exprimat nemulțumirea față de decizia organizatorilor de a acorda patru premii în timpul pauzelor publicitare, din rațiuni care țin de timpul limitat de emisie. În urma protestului, Academia Americană de Film a renunțat la planul inițial.

O statuetă costă cât o mașină de spălat. Ultramodernă

Statuetele care se acordă în fiecare an în timpul galelor Oscar sunt realizate la comandă. O statuetă de Oscar costă circa 500 de dolari, echivalentul unei mașini de spălat mai performante.

Rating mic, șansă mare

At Eternity’s Gate, un film despre viața pictorului Vincent van Gogh, are cel mai mic rating pe IMDb dintre toate filmele nominalizate la Oscar 2019 (6,9). Cu toate acestea, pelicula s-a ales cu o nominalizare mare – Cel mai bun actor în rol principalWillem Dafoe. Actorul a câștigat deja un Oscar, însă pentru rol secundar, în filmul Plutonul.

Kevin Hart ar fi spus niște glume bune

Desemnat prezentator al galei Oscar 2019, actorul de comedie Kevin Hart a fost obligat să se retragă din această postură din cauza unor declarații discriminatorii din anul 2009. Comediantul și-a cerut scuze pentru remarcile despre comunitatea gay, însă vorbele lui nu au contat. Marele său regret este că i s-a refuzat această șansă rară de a prezenta o gală unde n-a fost niciodată nominalizat. Regretul fanilor săi este că actorul ar fi spus niște glume foarte reușite în timpul ceremoniei, iar Hart a dezvăluit câteva dintre ele.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies