Primul film românesc realizat exclusiv într-un vagon de metrou ajunge pe marile ecrane

Primul film românesc realizat exclusiv într-un vagon de metrou ajunge pe marile ecrane
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Octombrie 2018
Data actualizare: 16 Octombrie 2018
Coborâm la prima este un lungmetraj îndrăzneț și inedit realizat de regizorul Tedy Necula. Pelicula, filmată exclusiv într-un vagon de metrou din București, are o poveste cutremurătoare.

Pe 26 octombrie 2018, Tedy Necula intră cu producția sa în cinematografele din România. Coborâm la prima aduce laolaltă mai mulți călători dintr-un vagon de metrou, în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv. Trenul se blochează între stații, dând posibilitatea celor dinăuntru să comunice între ei și să se descopere unii pe alții cum nu credeau că vor avea ocazia vreodată. Erau străini, dar o întâmplare oarecare i-a adus împreună și le-a permis să se deschidă în fața celor de lângă ei. La finalul călătoriei împreună fiecare dintre ei iese din universul claustrofob al vagonului de metrou modificat.

Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împartăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese schimbat, în felul său. Suntem unii lângă alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Preconcepțiile cad atunci când ne dăm voie să vedem dincolo de aparențe. Personajele din metrou au povești de viață diverse, completând parcă destinele celorlalți. Ce iese când descoperim poveștile celor pe lângă care trecem zi de zi?”, spune regizorul Tedy Necula (29 de ani), aflat la primul său lungmetraj.

Tedy Necula a semnat peste 40 de filme scurte și documentare în cariera sa, în care tratează diverse probleme sociale. Dar și povestea sa de viață este una vrednică de un scenariu de film. Tedy Necula este primul regizor de film cu dizabilități din România, care reușește prin peliculele sale să inspire și să miște grupuri importante de oameni, indiferent de vârstă.

Din distribuție fac parte actorii Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Emilian Oprea, Constantin Drăgănescu, Ela Ionescu, Dan Murzea şi Iulia Dumitru. 

Pentru filmările care au avut loc pe magistrala a IV-a de metrou, echipa de producție a trebuit să modifice un vagon de metrou de tip Astra IVA în doar câteva zile. Pelicula a fost realizată cu un buget de 110.000 de euro, bani proveniți din sponsorizări.

Coborâm la prima este o poveste inspiraţională despre natura umană şi despre comportamentul în situaţii de criză, dar şi despre cum poţi descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculţi.

Vezi trailerul mai jos!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies