David Ciente, producătorul care a lucrat cu Selena Gomez: „Pentru mine e dovada că nu există limite”

David Ciente, producătorul care a lucrat cu Selena Gomez: Pentru mine e dovada că nu există limite
David Ciente (centru), Inna și câțiva dintre colaboratorii săi, în studioul de înregistrări. FOTO: colecție personală David Ciente
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Ianuarie 2020
Data actualizare: 16 Ianuarie 2020
S-a născut în „Oradea mare”, cum zicea Amza Pellea, dar se pregătea pentru o lume și mai mare. David Ciente e unul dintre muzicienii români care a colaborat cu mari artiști de peste Ocean, cum este Selena Gomez.

Și-a dorit dintotdeauna să facă muzică în SUA, dar a adoptat politica pașilor mărunți. A muncit din greu pentru a-și câștiga dreptul de a sta la masă cu starurile. Acum culege roadele celor 12 ore de muncă zilnică.

David Ciente, românul care a orchestrat piese pentru Inna, Josh Cumbee, Tainy și Selena Gomez, dezvăluie într-un interviu acordat PROTV.RO cum a crescut cariera lui asemeni unui cozonac de Paște.

Cum ai ajuns să lucrezi cu Selena Gomez? Bănuiesc că în industria muzicală nu bați la ușa cuiva de peste Ocean și te prezinți...

„Pentru alții poate e mai ușor, dar mie mi-au trebuit ani de muncă (mai precis 5-6 ani) să pot să mă gândesc măcar la asemenea scenarii. Poți să bați literalmente la ușa cuiva de peste ocean, dar Cine ești tu? Cine și ce te recomandă? Într-un fel, e de înțeles. Cine știe, probabil ești al 53-lea apărut în fața acelei uși în ziua respectivă. 

Uite așa, drumul meu s-a intersectat cu al lui Ștefan Lucian, managerul Global Records, cu care am început o colaborare ce se arată a fi lungă. El a fost omul care, după ce s-a conectat cu muzica pe care o fac, m-a recomandat în State unor mai vechi colaboratori, printre care și Breyan Isaac, unul din cei cu care am compus piesa Ring a Selenei Gomez. 

Această piesă este compusă în una dintre cele câteva sesiuni organizate de Global Records (în colaborare cu The Thirties) la care am participat în State.”

Ascultă mai jos piesa Ring, care figurează pe cel de-al treilea album de studio al artistei - Rare - lansat la 10 ianuarie 2020! 

Ce înseamnă această colaborare pe care ai avut-o cu Selena Gomez? Crezi că veți mai colabora?

„Dacă m-ai fi întrebat înainte cu vreo 7-8 ani, aș fi zis: puțin probabil. În urmă cu 2 ani aș fi zis: posibil. Acum aș spune: foarte probabil. Colaborarea asta înseamnă pentru mine dovada că nu există limite, doar dacă ți le impui. Cu cât îți concentrezi mai mult acțiunile înspre un scop clar, bine stabilit și asumat, indiferent de obstacole, cu atât te apropii de ceea ce ai vizualizat, până când ajungi la destinația propusă. E o învățătură cu care voi rămâne toată viața, și chiar mă va ajuta mult, îmi va da curaj să îmi creez tot felul de alte scopuri și visuri, pe care să le materializez.”

David Ciente: „Inna e genul de om care nu uită”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Ciente (@davidciente) on

Ai lucrat intens cu Inna. Ea ți-a făcut și o surpriză, când a venit în Oradea, vorbind frumos de tine. Cum e Inna ca artist? Are toane?

„Dintre toți artiștii cu care am lucrat, Inna mi se pare printre cei mai faini. E genul de om care nu uită nici dacă miști măcar un deget pentru ea. Observă, te apreciază și îți recunoaște meritele în fața tuturor. De asta a vorbit frumos de mine la concertul din Oradea (orașul unde locuiesc) pentru că așa e ea. 

Putea să nu zică nimic. Majoritatea nu ar zice nimic și și-ar vedea în continuare de show. Mă întrebi dacă are toane… cine nu are toane? Dar, sincer, nu a existat niciun moment de care să-mi amintesc eu în care să nu ne suportăm toanele. Au fost foarte ușor de gestionat până acum.”

Ce înseamnă pentru compozitor român să aibă colaborări internaționale? 

„Cred că, pur și simplu, înseamnă încă o ușă deschisă pentru România înspre showbiz-ul vestic. S-a creat în timp mitul afară. Ascultăm muzică de afară, ne uităm la filme de afară, vrem o țară ca afară. Sunt bucuros să fiu printre cei care spulberă acest mit. Să fii tu însuți unul de afară cred că trebuie doar să-ți dezvolți un mindset potrivit, de care sunt convins că oricine interesat cu adevărat se poate prinde.”

David Ciente și Josh Cumbee. FOTO: colecție personală

Poate urmărești ce e în trending pe YouTube. Care e topul tău, topul pieselor pe care le asculți?

„Aici, cu toată sinceritatea, pot spune că eu în mod sigur compun mult mai multă muzică decât ascult. Îmi place să nu fiu influențat de alte idei atunci când compun, iar eu compun zilnic cu orele, nu prea apuc să mai ascult altă muzică de multe ori. Urmăresc trending-ul doar câteodată, mai mult în scop informativ, nu foarte des. 

Nu a fost niciodată trending-ul un etalon pentru mine și pentru stilul de muzică pe care îl fac, dar, în schimb, îmi oferă un reper, care uneori mă ajută să mă relocalizez în timp, atunci când, făcând muzică, parcă îi pierd noțiunea. Un top, îmi pare rău, nu am, dar sunt fan Eminem de mic.

Lucrezi singur sau ai o echipă?

„De foarte multe ori lucrez singur, în special când sunt în Oradea. Mă relaxează și îmi place. În rest, când sunt plecat, în general lucrez cu mulți oameni, colegii de la Global Records, oameni diferiți pe care îi întâlnesc în sesiuni de compoziție, etc. Dar echipă de producție nu am, mă ocup de producțiile mele. Am, în schimb, colaborări cu diverși producători, de la Global Records sau nu.”

Fotografii: colecție personală David Ciente

Vezi și VIDEO: Filmele preferate ale vedetelor
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies