A apărut aplicația care îți spune dacă ai fost expus la coronavirus. Cum funcționează

A apărut aplicația care îți spune dacă ai fost expus la coronavirus. Cum funcționează
Autor: Dan L. Brumar
Data: 23 Martie 2020
Aplicația de mobil care compară traseul tău din ultimele două săptămâni cu cel al oamenilor diagnosticați cu COVID-19 este disponibilă în AppStore și Google Play.

Detectarea persoanelor infectate de coronavirus este mai simplă acum pentru autoritățile din Israel. Ministerul Sănătății din această țară a anunțat dezvoltarea unei aplicații de mobil care urmărește toate traseele celui care o folosește pentru a semnala dacă s-a intersectat cu o persoană bolnavă de COVID-19.

Botezată Hamagen (Scutul), aplicația dezvăluie dacă în ultimele 14 zile utilizatorul ei a stat, fără să știe, în apropierea unui bolnav de COVID-19, anunță autoritățile medicale din Israel.

După instalarea aplicației, aceasta ține o evidență a rutelor efectuate de utilizator și le compară cu datele deținute de minister despre persoanele infectate cu coronavirus aflate sub observație. Dacă aplicația identifică trasee comune cu cele ale bolnavilor de COVID-19, îl alertează pe utilizator să urmeze un protocol strict recomandat de Ministerul Sănătății, scrie timesofisrael.com.

Printre măsuri se numără izolarea imediată la domiciliu.

Citește și: Pandemia de coronavirus | Documentul secret al Guvernului chinez care bagă în sperieți lumea medicală

Conform ministrului sănătății din Israel, informațiile furnizate de aplicație utilizatorului sunt confidențiale, iar datele legate de traseele pe care le-a efectuat sunt păstrate doar în telefonul său mobil. 

Informațiile Ministerului Sănătății sunt actualizate mereu și sunt trimise doar către telefoanele voastre, doar cu scopul raportării încrucișate”, se arată într-o declarație a ministrului.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru iPhone și Android, însă este utilă doar celor care locuiesc sau călătoresc în Israel ori care au avut, în ultima perioadă, trasee comune cu bolnavi de COVID-19 înregistrați de sistemul medical din această țară.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Victoria Răileanu

FULLSCREEN
A apărut aplicația care îți spune dacă ai fost expus la coronavirus. Cum funcționează
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies