• PRO TV
  • De ce e bine să fim tratați de medici de sex feminin? Ce au descoperit studiile recente

De ce e bine să fim tratați de medici de sex feminin? Ce au descoperit studiile recente

De ce e bine să fim tratați de medici de sex feminin? Ce au descoperit studiile recente

Un studiu publicat în revista Annals of Internal Medicine arată că medicii de sex feminin oferă îngrijiri de înaltă calitate, comparativ cu medicii de sex masculin.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că pacienții au mai multe șanse de supraviețuire dacă sunt tratați de un medic de sex feminin. Potrivit The Telegraph, rata de deces a pacienților tratați de femei a fost mai mică decât a celor tratați de bărbați. Cercetătorii au constatat același model pentru ratele de readmisie în spital.

Cercetătorii americani au examinat mai mult de 775.000 de cereri de asigurare medicală între 2016 și 2019, observând câte persoane au murit în termen de 30 de zile după ce au fost consultate de un medic. Rata de deces a pacienților de sex feminin a fost de 8,15% atunci când au fost tratați de medici de sex feminin, comparativ cu 8,38% atunci când medicul era de sex masculin.

Bărbații doctor sunt mai neglijenți, femeile mai atente

Medicii de sex feminin și cei de sex masculin practică medicina în mod diferit. Medicii bărbați subestimează nivelul de durere al pacientelor lor de sex feminin, simptomele gastrointestinale și cardiovasculare și riscul de accident vascular cerebral, ceea ce ar putea duce la o îngrijire întârziată sau incompletă.

Medicii de sex feminin comunica mai bine cu pacientele lor de sex feminin, ceea ce face mai probabil ca aceste paciente să furnizeze informații importante care să conducă la diagnostice și tratamente mai bune. Studiile anterioare au arătat că studentele la medicină de sex feminin sunt mai bune la abilitățile chirurgicale de bază și obțin scoruri mai mari la testele teoretice de cunoștințe chirurgicale.

Foto Imago

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni