Cercetătorii americani au descoperit noi simptome ale coronavirusului

Cercetătorii americani au descoperit noi simptome ale coronavirusului
Citeste mai mult despre: coronavirus, simptome coronavirus,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 26 Mai 2020
Data actualizare: 26 Mai 2020
În urmă cu aproximativ cinci luni, nimeni nu știa nimic despre COVID-19, SARS-CoV-2 sau noul coronavirus, așa cum a fost denumit virusul descoperit în luna decembrie în orașul chinezesc Wuhan.

Odată ce virusul s-a răspândit la nivel mondial și a omorât aproximativ 350.000 de oameni, infectând peste 5,6 milioane de persoane, cercetătorii de pe întreg globul au încercat să afle cum se răspândește noul coronavirus, dar și cum poate fi înfrânt.

Din păcate, pandemia a speriat întreaga planetă, iar până acum specialiștii nu au reușit să afle mare lucru despre virusul ucigaș, existând nenumărate studii realizate de chinezi, britanici, americani sau germani, însă fără a ajunge la vreo concluzie care să ajute omenirea.

Ceea ce se știe cu siguranță, potrivit Universității Hong Kong, este că noul coronavirus supraviețuiește foarte bine și mult la temperatura de 4 grade Celsius, iar la temperaturi mai mari de 22 de grade Celsius devine tot mai slab, temperatura care îl ucide fiind cea de 70 de grade Celsius. Mai mult decât atât, cercetătorii din întreaga lume afirmă că noul coronavirus intră în organism prin gură, nas și ochi, și că purtarea măștilor și a ochelarilor de protecție de poate ajuta să nu ne infectăm.

În ultimele luni s-a vorbit foarte mult și despre simptomele coronavirusului, cele mai cunoscute fiind febra, stările de oboseală, tusea seacă, usturimea ochilor, senzația de sufocare, lipsa gustului și a mirosului și presiunea în urechi.

Însă, zilele trecute, jurnaliștii de la ABC News, care au citat mai mulți medici americani, au afirmat că noul coronavirus are noi simptome, care au fost descoperite recent: confuzie, delir și chiar tulburări mintale!

„Nimeni nu înțelege exact cum noul coronavirus afectează creierul. Pacienții mai în vârstă delirează destul de des după ce contactează virusul, însă și tinerii au astfel de simptome în ultimul timp”, a spus doctorul Lorenzo Norris, de la Universitatea de Medicină George Washington.

Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 9: Diana C: de la temeri la 5Gang
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies