Organizația Mondială a Sănătății a mai adăugat o problemă de sănătate pe lista celor cu risc în caz de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a mai adăugat o problemă de sănătate pe lista celor cu risc în caz de COVID-19
Data publicarii: 22 Aprilie 2020
Data actualizare: 22 Aprilie 2020
SARS-Cov-2 este un virus care poate cauza probleme majore sau chiar decesul în cazul în care pacienții au alte probleme de sănătate serioase. 

Până acum, pe lista problemelor considerate cu risc în caz de infecție cu noul coronavirus erau bolile  cardiovasculare, diabetul, , bolile pulmonare și insuficiența renală cronică

Organizația Mondială a Sănătății a pus astmul pe lista bolilor care fac pacienții vulnerabili în caz de infecție cu noul coronavirus și declanșare a bolii COVID-19. Intră aici cel mai frecvent tip de astm-astmul alergic, care se are simptome în această perioadă.

Într-un material publicat pe site-ul CNN, Dr. Lakiea Wright, specialist în alergiii și imunologie la Brigham and Women's Hospital din Boston spune că, "în condițiile în care un pacent care suferă o criză de astm are impresia în timpul acesteia că respiră printr-un pai, vă dați seama că o boală precum COVID-19 poate agrava problemele."Astmul  este o afecțiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii caracterizată de simptome fluctuante și recurente, de obstrucție reversibilă a fluxului de aer și bronhospasm.] Printre simptomele comune se întâlnesc respirația șuierătoare, tusea, senzația de apăsare în piept și starea de dispnee. 

Astmul bronsic poate fi de trei tipuri:

Alergic (extrinsec): Aceste este astmul alergic este cel mai frecvent si apare in principiu in copilarie. Acest tip intra in remisie la maturitate, dar poate sa reapara mai tarziu.

Astmul intrinsec este mai putin întalnit și apare mai ales dupa o infectie a tractului respirator.

Astmul ocupational: Este un tip de astm dobândit în urma expunerii la substanțe chimice sau prafuri industriale la locul de munca.


#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "VIAȚA BATE VLOGUL"-sezonul 2
SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies