(P) Bucătăriile clasice sunt atemporale!

(P) Bucătăriile clasice sunt atemporale!
Citeste mai mult despre: bucatarie, amenajare,
Autor: Redactia
Data publicarii: 16 Ianuarie 2020
Data actualizare: 16 Ianuarie 2020
Atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei, unul dintre cele mai recomandate și apreciate stiluri este cel clasic.

Având ca elemente definitorii fronturile casetate, blatul din piatră naturală, culorile pastelate și detaliile elegante, acest design este ideal pentru a crea o încăpere deosebită din punct de vedere estetic, caldă și totodată funcțională.

Stilul clasic reprezintă cea mai bună alegere dacă visezi la o bucătărie atemporală, care să fie autentică mulți ani de acum înainte. De altfel, bucătăriile clasice, elegante și rafinate, sunt preferate mai ales de persoanele care vor să se bucure de un decor stilat, dar în același timp familiar și confortabil. 

Amenajarea în stil clasic este un proiect complex, care trebuie realizat de cei mai buni specialiști în domeniu, în funcție de preferințele pe care le ai, stilul tău de viață, buget și spațiul de care dispui.

Mobila de bucătărie clasică, piesa de rezistență a casei

Despre bucătăriile clasice se poate spune, fără a greși, că au un farmec aparte, la care contribuie:

1. Fronturile casetate

Dacă îți dorești o bucătărie clasică deosebită, atunci este obligatoriu să realizezi mobilierul cu fronturi casetate. Indiferent că îl preferi în varianta natur sau vopsit într-o anumită culoare/nuanță, lemnul va crea o atmosferă caldă și elegantă.

2. Mânerele

Deși sunt detalii, acestea pot influența radical designul încăperii. În cazul modelelor de bucătării clasice, cele mai potrivite sunt mânerele cu aspect antichizat.

De exemplu, ai posibilitatea să alegi variante deosebite, așa cum sunt cele din fier sau inox patinat. Pentru a păstra unitatea stilului, ar fi bine să folosești mânere clasice sau tip buton, în detrimentul celor lineare.
 

3. Cornișele

Întâlnite frecvent în stilul clasic, cornișele sunt utilizate pentru a încadra mobilierul și pentru a crea un efect de continuitate între diferitele corpuri de mobilier. În proiect mai poți integra plinte și decoruri din lemn aplicate la nivelul mobilierului, pilaștri decorativi etc. Toate aceste elemente adaugă amenajării un plus de valoare și de șarm, așa că nu trebuie trecute cu vederea.  
 

4. Corpurile suspendate, cu uși și polițe din sticlă

Pentru a recrea imaginea clasică a unei vitrine, poți opta pentru varianta unor corpuri de mobilier suspendate, prevăzute cu uși și polițe din sticlă. În afară de faptul că au un aspect elegant, acestea sunt și practice, având în vedere că îți permit să vezi ușor obiectele depozitate în interiorul lor.
 

5. Blatul de lucru

Pentru zona blatului de lucru, cel mai potrivit ar fi să alegi materiale naturale, care dau bucătăriei un aer elegant. De exemplu, poți opta pentru porțelan, cuarț ori laminat. Sau, dacă simți nevoia de mai multă culoare, poți folosi un blat cu totul deosebit, realizat din bucăți de faianță diferite.
 

Modelele de bucătării clasice de la KUXA studio sunt adevărate opere de artă

Specializată în proiectarea și realizarea celor mai frumoase bucătării, de la cele clasice până la cele moderne, echipa KUXA studio lucrează cu furnizori de top din Germania și Italia, oferind o gamă foarte variată de opțiuni și modele de bucătării care să corespundă chiar și celor mai exigente cerințe.

Indiferent de materialul sau de furnizorul pe care îl alegi, vei primi un mobilier de bucătărie complet asamblat din fabrică, la cele mai înalte standarde de calitate, cu o garanție reală de 5 ani.

Intră pe kuxa.ro și descoperă mai multe informații despre produse și servicii, iar dacă știi deja ce vrei, fă-ți o programare în unul dintre showroom-urile KUXA studio (București, Brașov sau Timișoara)!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies