(P) Reaprinde flacăra pasiunii: cum să te îndrăgostești din nou de partenerul tău?

(P) Reaprinde flacăra pasiunii: cum să te îndrăgostești din nou de partenerul tău?
Data: 02 Septembrie 2020
Ammanda Major, șefa departamentului clinic de la Relate (una dintre cele mai prestigioase clinici de counseling atunci când vine vorba de relații interumane), spune că nu e neobișnuit pentru cuplurile care vin la terapie să spună că se iubesc, dar că nu mai sunt îndrăgostiți unul de altul.

Adesea, într-o relație pe termen lung, vârtejul de griji al vieții cotidiene îți poate afecta relația și să te facă, astfel, să te simți deconectată de partenerul tău. 

Poate că nici nu mai știi de ce te-ai îndrăgostit de el sau ai ajuns într-un stadiu al relației în care flacăra dintre voi doi s-a stins demult. Așadar, mulți se întreabă dacă a iubi o singură persoană pentru zeci de ani nu e cumva nerealist. Ei bine, singurul lucru nerealist este să te aștepți la consecvență în relație, să crezi că lucrurile vor rămâne întotdeauna la fel. 

Fiecare cuplu trece prin perioade pline de dragoste și pasiune, dar și prin perioade de plictiseală, când își tratează partenerul doar ca pe un coleg de cameră. Pentru a putea înainta, depinde numai de voi cum și cât de repede puteți trece de aceste etape.   

Așadar, dacă vrei să readuci cât mai repede pasiunea în relația dintre voi doi dar nu știi cum, ai ajuns unde trebuie. Citește în continuare și află ce recomandă specialiștii în aceste cazuri!

Iată ce poți face pentru a reaprinde flacăra pasiunii dintre voi doi!

Tratează-l ca pe un iubit, nu ca pe un coleg de cameră

După o perioadă mai îndelungată de timp pe care o petreci alături de cineva, începi, inevitabil, să nu mai fii atât de atentă la lucrurile pe care le faci sau la cum te comporți. Ești atât de obișnuită să vezi zilnic acea persoană, încât nu te mai străduiești. Acest lucru nu face decât să stingă, încet, pasiunea dintre voi, deși atașamentul rămâne. 

Amintește-ți cum erai la începutul relației, cât efort depuneai pentru micile surprize pe care i le făceai sau de felul în care te pregăteai când te vedeai cu el. Încearcă să refaci, măcar în mică parte, astfel de evenimente. Alege unul dintre modelele de rochii pentru seară care te avantajează și care știi că îi va stârni imaginația și surprinde-l cu o cină la lumina lumânărilor. Sau, dacă nu vrei să gătești și vrei să faci ceva cu totul special, rezervă o masă la restaurantul vostru preferat. Cu siguranță vei sparge monotonia! 

Oferă-i puțin spațiu

Dacă stați împreună, asta nu înseamnă că viețile voastre sunt identice și nici nu ar trebui să fie! Fiecare este unic și, de aceea, diferit. Tocmai acestea au fost, poate, lucrurile care v-au atras unul la celălalt la început. Nu lăsa ca pasiunile voastre să dispară.

Foarte multe femei se plâng că iubiții lor se joacă pe calculator, dar au încercat, oare, să vadă acest timp ca pe unul de care partenerul lor are nevoie? Și el vrea un timp doar pentru el, făcând ceea ce îi place, iar dacă aceasta este ceea ce îl pasionează ar trebui să accepte. 

În schimb, tu poți face mult mai multe cu acest timp decât să te superi. Apucă-te de cartea pe care ai tot lăsat-o deoparte, uită-te la un film pe care nu l-ai mai văzut demult, desenează, mergi cu bicicleta, fă ceva ce îți place și care te ajută să te relaxezi după o zi plină de stres. În timp, vei vedea cum lucrurile între voi doi se vor îmbunătăți ca prin minune. 

Lasă puțin mister în relație

Dacă observi o flacără de la depărtare ești uimit de frumusețea ei. Dar, dacă te apropii mai mult și o observi constat, aceasta poate deveni plictisitoare. La fel stau lucrurile și cu o relație. Este bine să fii deschisă și sinceră cu partenerul tău și să nu existe secrete între voi doi. Cu toate acestea, nu trebuie să îi împărtășești fiecare detaliu despre tine. 

Pe lângă faptul că îl poți plictisi, în timp, poți să nu îi mai trezești deloc curiozitatea. Puțin mister incită și creează atracție. Așadar, împărtășește-i lucrurile importante despre tine și răspunde-i sincer la întrebările pe care ți le pune despre viața ta, dar nu uita să ții unele aspecte numai pentru tine. 

Acestea sunt, în mare, lucrurile care te vor ajuta să reînvii flacăra pasiunii dintre voi doi. Găsești aici, însă, și alte lucruri interesante pe care consilierii le-au descoperit despre relațiile de cuplu! 

În concluzie, nu uita să îți acorzi timp și ție și pasiunilor tale și tratează-l pe cel de lângă tine așa cum vrei să fii și tu tratată. Cea mai mare putere o are exemplul, așadar, dacă vrei ca el să se comporte pasional cu tine, așa cum o făcea o dată, nu trebuie să-ți fie frică să faci primul pas. Mai mult ca sigur schimbările se vor vedea imediat!

Sursa foto: Unsplash.com
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO