• PRO TV
  • 7 lucruri mai puțin cunoscute, dar super utile, despre toxina botulinică

7 lucruri mai puțin cunoscute, dar super utile, despre toxina botulinică

7 lucruri mai puțin cunoscute, dar super utile, despre toxina botulinică

Dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică și estetică, ne dezvăluie informații mai puțin cunoscute despre toxina botulinică și efectele acesteia. Cât de des trebuie injectată, care sunt zonele care pot fi ajutate, ce este interzis în timpul tratamentului cu toxină botulinică - aflați în articolul de mai jos.

1. Toxina botulinică poate diminua benzile longitudinale ale gâtului atât de inestetice, ce apar cu vârsta.

2. “Benzile gâtului” sunt de fapt contracții ale mușchiului pielos care în plus “trag” și de față în “jos”. Relaxându-le prin tratament, obținem un gât mai frumos și o față care se menține mai mult timp tânără.

3.Toxina botulinică combate ridurile “de dezaprobare” de la colțurile gurii. Cei ce vă privesc, după realizarea tratamentului, vă vor percepe o persoană mai optimistă, mai pozitivă (așa cum probabil sunteți).

4.”Zâmbetul care dezvelește gingia“ - te poți elibera de un adevărat complex și poți zâmbi în liniște…ca prin magie, cu ajutorul toxinei botulinice! Este un tratament ce necesită precizie și experiență din partea medicului specialist.

5. Toxina botulinică nu poate fi reinjectată mai devreme de cel puțin o lună! În caz contrar, există riscul apariției de anticorpi anti-toxină botulinică, ceea ce va însemna că organismul nu va mai reacționa niciodată la toxina botulinică!

6. Nu este recomandat să aveți un tratament combinat în aceeași zonă, în același timp acid hialuronic și toxină botulinică, deoarece primul poate necesita masaj pentru remodelare, iar la toxină este interzis masajul.

7. Toxina botulinică nu se recomandă concomitent cu liftingul vampirului (PRP) deoarece studiile științifice au dovedit ca PRP-ul scade eficiența toxinei. PRP este un produs regenerativ obținut din sângele propriu.

Foto: Shutterstock

Pe dr. Dana Jianu o puteți urmări pe contul de Facebook sau de Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni