• PRO TV
  • Atentie! Sucurile dietetice iti dau pofta de mancare. Afla de ce!

Atentie! Sucurile dietetice iti dau pofta de mancare. Afla de ce!

Atentie! Sucurile dietetice iti dau pofta de mancare. Afla de ce!

Daca esti la dieta si apelezi la bauturile carbogazoase dietetice specialistii avertizeaza ca tot te poti ingrasa. Studiul  a durat 10 ani si a fost facut cu ajutorul a 500 de barbati si femei. Cei carea au consumat bauturi carbogazoase dietetice au observat o crestere in greutate, chiar daca bautura a fost consumata in cantitati mici.

Talia celor care au baut doua sau mai multe doze de suc pe zi a crescut de cinci ori mai mult, fata de persoanele care nu au consumat suc dietetic.

Rezultatele au fost atat de dramatice incat cercetatorii americani recomanda populatiei sa nu ma consume sucuri dietetice, ci sa-si potoleasca setea cu apa plata. Cei care nu suporta sa renunte la bauturile dulci sunt incurajati sa bea mai degraba sucurile normale, cu un continut obisnuit de zahar.

Profesoara Helen Hazuga, de la Universitatea din Texas Helthe Science Center sustine ca sucurile dietetice si indulcitorii artificiali denatureaza pofta de mancare si pot fi daunatoare chiar pentru celulele creierului.

Hazuda a urmarit starea de sanatate si obiceiurile a 474 de adulti, timp de noua ani si jumatate. Ea a urmarit talia celor care au consumat bauturi carbogazose dietetice si a comparat cu ceilalti, inclusiv cei care beau sucuri obisnuite. In general, cei cu bauturile carbogazoase light au inregistrat cresteri ale taliei, cu pana la 70% mai rapid si 500% mai multa grasime in organism, fata de ceilalti.

Se pare ca indulcitorii artificili favorizeaza bolile de inima, diabetul si cancerul. "Aceste rezultate evidentiaza faptul ca sucurilor dietetice pot avea efecte secundare deosebit de daunatoare", zic specialistii. Pe de alta parte, indulcitorul aspartam este direct raspunzator de aparitia diabetului, denatureaza pofta de mancare si poate deteriora celulele creierului.

Concluzia este ca medicii recomanda sa nu mai consumam sucurile dietetice si sa ne potolim setea doar cu apa plata.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni