• PRO TV
  • Au vandalizat portretul Regelui Charles, la doar o lună de la dezvelire. Ce au lipit activiștii pe tablou, reacția monarhului

Au vandalizat portretul Regelui Charles, la doar o lună de la dezvelire. Ce au lipit activiștii pe tablou, reacția monarhului

Au vandalizat portretul Regelui Charles, la doar o lună de la dezvelire. Ce au lipit activiștii pe tablou, reacția monarhului

Recenta vandalizare a portretului regelui Charles al III-lea a provocat o mare agitație în Marea Britanie. Acest incident, comis de activiștii din grupul Animal Rising, a pus în centrul dezbaterii apărarea drepturilor animalelor și reacția familiei regale britanice.

Gallery

​Portretul oficial al regelui Charles al III-lea, expus la Galeria Philip Mould din Londra, a fost vandalizat marți. Activiștii din grupul Animal Rising au acoperit capul regelui cu un poster al personajului Wallace, din celebrul serial britanic „Wallace și Gromit”. De asemenea, ei au transmis mesajul:

„Fără brânză, Gromit, uită-te la toată cruzimea asta din fermele RSCPA”.

Acțiunea activiștilor a urmărit să atragă atenția asupra unui raport publicat de Animal Rising, care denunță acte de cruzime față de animale în 45 de ferme certificate de Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA). Grupul acuză RSPCA că acoperă presupusele practici de cruzime din fermele care poartă sigiliul său de aprobare.

Cum a reacționat monarhul britanic?

Regele Charles al III-lea, cunoscut pentru acțiunile sale de susținere a mediului și pentru sprijinul acordat agriculturii durabile, nu a emis o declarație oficială cu privire la acest incident.

Cu toate acestea, surse apropiate familiei regale au precizat că monarhul este dezamăgit de actul de vandalism, mai ales că RSPCA este o organizație caritabilă pe care o patronează.

Cine sunt Animal Rising?

Animal Rising este un grup de activiști care militează pentru o tranziție urgentă la un sistem alimentar bazat pe plante. Ei se descriu ca fiind o organizație non-violentă care luptă pentru un viitor sustenabil și corect pentru animale. Anul trecut, membrii grupului au organizat un alt act controversat, furând trei miei de pe proprietatea regelui Sandringham pentru a denunța creșterea animalelor pentru hrană.

Prin acest act de vandalism, Animal Rising urmărește în principal să atragă atenția publicului asupra condițiilor inumane din fermele certificate de RSPCA. Ei susțin că aceste practici nu sunt în concordanță cu standardele de bunăstare a animalelor pe care organizația pretinde că le susține.

Sursa foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni