• PRO TV
  • Voyo.ro recomanda saptamana aceasta filmul ”Biutiful”

Voyo.ro recomanda saptamana aceasta filmul ”Biutiful”

Voyo.ro recomanda saptamana aceasta filmul ”Biutiful”

Voyo.ro recomanda saptamana aceasta unul dintre cele mai aplaudate si premiate filme ale regizorului mexican Alejandro González Iñárritu: ”Biutiful” este disponibil incepand cu saptamana aceasta tuturor utilizatorilor care se autentifica pe voyo.ro.

Pelicula a fost nominalizata la Oscar in 2011 pentru cel mai bun film strain si cel mai bun actor in rol principal (Javier Bardem), a primit nominalizari la Globurile de Aur, premiile BAFTA si Palme d’Or si a castigat premiul pentru cel mai bun actor (Javier Bardem) la Festivalul de film de la Cannes.

Biutiful” este primul film in limba spaniola al carui protagonist, Javier Bardem, este nominalizat la categoria cel mai bun actor in rol principal la prestigioasele premii ale Academiei Americane de Film.

Indrazneata si profunda, productia urmareste viata lui Uxbal (Javier Bardem), un barbat care locuieste in suburbiile din Barcelona. Tata a doi copii, Uxbal se confrunta cu propriul destin in incercarea de a face fata afacerilor ilegale in care e implicat, de a se rupe de relatia bolnavicioasa cu sotia sa, o maniaco-depresiva care isi neglijeaza copiii, dar si in incercarea de a privi moartea in ochi ori de cate ori isi pune in aplicare capacitatile de a comunica cu spiritele celor morti. De la o scena la alta, filmul il tine pe spectator fata in fata cu moartea, dar si cu lupta protagonistului de a se impaca cu soarta, de a impaca dragostea nemarginita pentru copiii sai cu durerea pricinuita de o teribila veste primita din partea medicilor.

”Am vrut sa prezint un personaj marcat de exploatare si coruptie. Boala de care sufera este aceeasi ca a intregii societati. Este un barbat care nu vrea sa piarda ceea ce i-a mai ramas, respectiv dragostea, trebuie sa se vindece prin dragoste”, a povestit Javier Bardem intr-o conferinta de presa despre remarcabilul rol pe care il face in ”Biutiful”.

La randul sau, regizorul productiei spune ca unul dintre subiectele filmului, paternitatea, l-a obsedat intreaga viata: „Este despre paternitate – despre teama de a pierde un tata, de a fi tata si acel moment in care incepi sa devii propriul tau tata si copii tai incep sa devina tu”.

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni