• PRO TV
  • Daniel Funeriu: "Bacalaureatul de anul acesta este oglinda societatii in care traim!"

Daniel Funeriu: "Bacalaureatul de anul acesta este oglinda societatii in care traim!"

Daniel Funeriu: "Bacalaureatul de anul acesta este oglinda societatii in care traim!"

Invatamantul romanesc a dat "lucrare de control" la "Dupa 20 de ani"! Invitatul lui Cristian Leonte in editia din 9 octombrie difuzata de Pro Tv de la ora 10:00 si cel care a trebuit sa raspinda intrebarilor lui Claudiu Pandaru (redactor-sef Ganful.info) si Cristian Hostiuc (director editorial "Ziarul Financiar") a fost Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

"Bacalaureatul de anul acesta a fost corect, a fost normal", spune ministrul Funeriu, care este de parere ca vina pentru rezultatele dezastruoase din acest an o poarta organizarea de pana acum, dar si "iresponsabilitatea cu care a fost condus acest minister".

Afirmand acestea, ministrul Funeriu face referire la proiectul legislativ initiat de fostul ministru al invatamantului, Ecaterina Andronescu, prin care se permitea intrarea in invatamantul superior a absolventulor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Prin aplicarea Legii Educatiei Nationale Daniel Funeriu crede ca pe viitor asemenea situatii nu vor mai exista. Masurile punctuale luate pentru evaluarea elevilor din anii terminali de liceu vor avea efecte imediate, iar efectele consolidate vor putea fi observate dupa incheierea unui ciclu complet de invatamant, mai afirma Daniel Funeriu.

Cat priveste invatamantul superior, Funeriu spune ca vor fi retrasi banii alocati universitatilor care produc studenti a caror specializare nu e ceruta de piata muncii. "Clasificarea universitatilor se facea inainte dupa prietenii", spune Funeriu care mai afirma ca, de acum inainte, finantarea va merge catre acele universitati unde exista performanta. "Finantarea urmeaza elevul", a mai adaugat Daniel Funeriu pentru a sublinia faptul ca, daca elevii vor urma invatamantul preuniversitar privat statul va aloca pentru acestia o suma egala cu cea pe care o primesc cei care sunt in scolile publice.

Vezi INTEGRAL emisiunea "Dupa 20 de ani" pe stirileprotv.ro!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni