• PRO TV
  • ACESTA este cel mai scump tablou din lume. Suma platita pentru el este una fabuloasa

ACESTA este cel mai scump tablou din lume. Suma platita pentru el este una fabuloasa

ACESTA este <span style="color:#f00;">cel mai scump tablou din lume. </span>Suma platita pentru el este una fabuloasa

Celebrul tablou "Jucatorii de carti" de Paul Cézanne a fost cumparat de statul Qatar pentru suma de 250 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpa opera de arta, in urma tranzactiei ce a avut loc anul trecut, insa a fost dezvaluita abia joi de revista Vanity Fair.

Tabloul cumparat de familia regala din Qatar este unul din cele cinci pe acesta tema semnate de Cezanne, celelalte patru aflandu-se in colectii prestigioase precum cele de la Musée d'Orsay din Paris si Metropolitan Museum of Art din New York, potrivit New York Post.

Familia regala nu a facut vreun comentariu privind aceasta tranzactie privata, insa se crede ca tabloul ar putea fi expus la Muzeul National al Qatarului, aflat in prezent in renovare si urmand sa fie redeschis in 2014.

Pictura lui Cezanne s-a vandut cu peste 100 de milioane de dolari mai mult decat lucrarea care detinea anterior recordul pentru cea maimare suma platita - "No. 5, 1948", de Jackson Pollock, care s-a vandut cu 140 de milioane de dolari la o licitatie privata in 2006, potrivit informatiilor aparute in presa.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni