• PRO TV
  • Alexandru Gheciu & Ana Maria Ferentz

Alexandru Gheciu & Ana Maria Ferentz

Alexandru Gheciu & Ana Maria Ferentz

Gheciu Alexandru are 27 ani si este din Chisinau. Alex vrea sa lupte alaturi de Anamaria pentru a readuce speranta in familia sa, pentru tatal sau, pentru visul mamei sale din ultimii ani de viata, pentru fratele sau chinuit la munca in strainatate, dar si pentru bunica sa care a avut grija de el dupa si-a pierdut mama.

Alex vrea sa se recompenseze fata de tatal sau pentru sacrificiile pe care le-a facut ca sa-i creasca si sa-i tina la studii pe el si pe fratele sau. Vrea sa aiba grija de el la batranete si sa-i ofere viata pe care si-a dorit-o, dar nu si-a permis-o. Viata tatalui a fost un adevarat roman de razboi. Nascut intr-o familie de tarani, la varsta de un an a ramas doar cu mama, tatal plecand la razboi... de unde nu s-a mai intors. La 19 ani, a plecat in armata, 18 luni in Rusia si 18 luni in Armenia, in trupele de graniceri, unde i-a fost foarte greu. A fost un om muncit, care n-a fost niciodata la munte sau la mare, care desi indrageste foarte tare sportul, n-a avut niciodata posibilitatea sa mearga la un meci important, desi si-a dorit foarte mult. De cand il tine minte Alex, tatal sau se trezea cu noaptea-n cap, ducea mancare la animale, facea toate treburile pe langa casa, apoi fugea la lucru. Marea majoritate a banilor ii ducea la banca sa-i fie de ajutor la batranete si pentru un viitor frumos copiilor. Ca pana la urma, in 1992, zecile de mii adunate in zeci de ani de zile sa se transforme in niste zeci, fara zerourile miilor, fara nici o valoare. Cu toate astea si acum sta mandru ca fiind un gospodar de invidiat in sat.
Din 1999 pana in prezent locuieste de unul singur in satul natal. Alex reuseste sa-l viziteze rar, de sarbatori. Si de fiecare data tatal insista sa-i dea ceva bani, din pensia lui si asa mica. Pentru ca nu se ajunge cu banii, tatal ingrijeste animale pe langa casa.
Mama lui Alex a murit acum 10 ani, de cancer. Trei ani s-a luptat cu boala si Alex s-a simtit neputincios pentru ca era prea mic pentru a o putea ajuta. In fiecare zi cat a stat in spital, mama ii vedea vis-a-vis de camera sa pe copiii aflati in suferinta din Spitalul Oncologic. Si-ar fi dorit sa poata face ceva pentru ei, sa le aduca macar un zambet pe buze. Alex ar vrea sa indeplineasca acest vis al mamei.
Tot mamei ii datoreaza si primii sai pasi de dans. Aceasta vroia sa-l vada artist de mic. Alex si-ar dori sa indeplineasca si acest vis al mamei, dar si al lui, de a fi un mare dansator.
O alta fiinta draga pentru care ar vrea sa lupte Alex, este bunica materna. Aceasta are 80 ani si locuieste in aceeasi localitate cu tatal sau. Nu mai poate sa munceasca, are si probleme de sanatate. Ea a fost cea care i-a luat locul mamei lui Alex cand aceasta a murit. De fapt, scopul ei in viata a fost si este Alex.
Alex ar vrea sa lupte si pentru fratele sau, Vadim. Acesta a avut o viata foarte muncita, a stat mai mult prin alte tari, decat langa familia lui. Acum este in Italia unde munceste in constructii, la negru, de 6 ani. A reusit de putin timp sa-si aduca si familia acolo, sotia si fiica de 17 ani, si se descurca foarte greu cu banii.

Coregraf: Doina Botis

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni