• PRO TV
  • Ce s-a intamplat cu blondutul simpatic din "Uite cine vorbeste acum" si "Al saptelea cer". Are 28 de ani si isi continua cariera in actorie

Ce s-a intamplat cu blondutul simpatic din "Uite cine vorbeste acum" si "Al saptelea cer". Are 28 de ani si isi continua cariera in actorie

Ce s-a intamplat cu blondutul simpatic din "Uite cine vorbeste acum" si "Al saptelea cer". Are 28 de ani si isi continua cariera in actorie

Cunoscut mai ales pentru rolul lui Simon, unul dintre baietii sotilor Camden din iubitul serial "Al saptelea cer", dar si pentru interpretarea lui Mikey Ubriacco din "Uite cine vorbeste acum", actorul David Gallagher si-a continuat cariera in televiziune cu roluri in seriale americane celebre.

Nascut pe 8 februarie 1985, David Lee Gallagher si-a inceput cariera de actorie inca de la varsta de doi ani, primul pas fiind modellingul pentru reclame print in New York, urmat de primele aparitii in spoturi publicitare pentru televiziune.

A aparut intr-un serial de televiziune pentru prima oara la varsta de opt ani. Debutul intr-un film artistic a avut loc in 1993, cand a castigat castingul pentru rolul micutului Mikey din "Uite cine vorbeste acum/ Look Who's Talking Now", continuarea filmului "Uite cine vorbeste", in care a jucat alaturi de John Trvolta si Kirstie Alley. 

Dupa aparitii in diverse alte filme, in 1996 David a primit rolul lui Simon Camden in serialul drama "Al saptelea cer/ 7th Heaven". Difuzat in 11 sezoane, serialul a fost cea mai longeviva drama de familie din istoria televiziunii, potrivit slate.com, citat de Mediafax.

"Al saptelea cer/ 7th Heaven" (1996-2007) este un serial difuzat de postul canadian The WB, fiind cea mai lunga serie difuzata de acest post de televiziune. Serialul spune povestea familiei Camden, avandu-i in centru pe tatal Eric, preot protestant (interpretat de Stephen Collins), si pe mama Annie (Catherine Hicks, casnica).

Timp de doua sezoane si jumatate in familie sunt cinci copii, Matt (Barry Watson), Mary (Jessica Biel), Lucy (Beverley Mitchell), Simon (David Gallagher) si Ruthie (Mackenzie Rosman). Familia este completata cu o pereche de gemeni carora Annie le da nastere in episodul 14 din sezonul 3.

In timpul serialului, David a acceptat roluri si in alte filme. In 2003, in timpul celui de-al optulea sezon, a parasit serialul pentru a se dedica facultatii, revenind pe platou in timpul sezonului 9 si 10, despre care se presupunea ca ar fi trebuit sa incheie serialul. In 2006 a fost reluat pentru sezonul 11, dar Gallagher nu a mai vrut o colaborare.

Rolul lui Simon Camden din "Al saptelea cer" a fost recompensat cu multiple premii si nominalizari in industria evenimentelor americane de profil, David castigand, din 1997 pana in 2004, premii pentru cel mai bun tanar artist la Young Artist Awards, YoungStar Awards si Teen Choice Awards.

Primul lui rol dupa "Al saptelea cer" a fost in 2006, cand a jucat rolul unui criminal in serie intr-un alt serial. Actorul a mai aparut in "CSI: Miami", in "Disparuti fara urma", in "Bones" si, recent, in cunoscutul serial "The Vampire Diaries".

Cel mai recent proiect in care David este implicat il reprezinta rolul din filmul artistic "Scared of the Dark", un thriller supranatural american.

David este si un activ sustinator si purtator de cuvant al organizatiei "Cure Autism Now" ("Vindecati autismul acum"), unul dintre fratii sai fiind diagnosticat cu autism.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni