• PRO TV
  • Doi romani au salvat vieti in Italia, apoi s-au dus sa se culce, fiindca a doua zi mergeau la munca

Doi romani au salvat vieti in Italia, apoi s-au dus sa se culce, fiindca a doua zi mergeau la munca

Doi romani au salvat vieti in Italia, apoi s-au dus sa se culce, fiindca a doua zi mergeau la munca

Nu toate stirile despre compatrioti de-ai nostri plecati peste hotare se termina la carabinieri sau la Guardia Civil! Doi romani aflati la munca in oraselul Olbia din nordul Sardiniei au devenit de curand eroi in Italia, dupa ce si-au riscat viata pentru a salva doua persoane infirme.

Viorel Timic si Marinica Bulai dormeau franti dupa o zi de munca obositoare, cand au fost treziti de strigatele vecinilor. Un intreg cartier din orasul Olbia se inundase, dupa ce nivelul marii crescuse in acea noapte, apa intrand in zeci de case. Printre cei afectati de inundatie – o batrana de 85 de ani infirma si legata permanent la un tub de oxigen. 

Apa inghetata ajunsese aproape in patul batranei cand Viorel si Marinica au reusit sa traverseze strada transformata intr-un torent, sa intre in camera femeii si sa o salveze. Bajbaind pe intuneric, fiindca alimentarea cu energie electrica picase in tot orasul, au scos-o prin fereastra din spate a casei  si au purtat-o apoi pe brate printr-o curte acoperita de un metru de apa si namol. N-au uitat sa-si ceara scuze pentru ca i-au facut mizerie in casa. 

Abia apucasera sa o duca pe batrana in siguranta cand dintr-un alt apartament din apropiere s-au auzit strigate. O tanara de 15 ani, si ea tintuita la pat, ramasese blocata in camera ei. Cei doi romani au infruntat din nou apele inghetate si au scos-o si pe ea din casa. “Apoi au plecat acasa, spunand ca a doua zi se duc la munca”, relateaza localnicii, potrivit cotidianului local “La Nuova Sardegna”. “Ne-au dat o lectie de bunatate, altruism si curaj.”

Vezi aici o fotografie cu cei doi romani, Viorel Timic si Marinica Bulai 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni