• PRO TV
  • La Slobozia, un spital a inventat un sistem propriu de finantare: donatiile din partea pacientilor

La Slobozia, un spital a inventat un sistem propriu de finantare: donatiile din partea pacientilor

La Slobozia, un spital a inventat un sistem propriu de finantare: donatiile din partea pacientilor

La Slobozia, un spital a inventat un sistem propriu de finantare. Ca sa nu mai astepte bani de la stat, spitalul traieste din donatii. Si o duce mai bine decat multe institutii similare din tara.

Spitalul Judetean de Urgenta din Slobozia a ramas luna aceasta fara bani. In mod normal, ar trebui sa fie o tragedie, dar cei de aici au introdus de ceva timp un sistem ingenios. Plicurile pe care pacientii oricum le strecurau in buzunarele halatelor doctorilor se dau la “ghiseul de donatii” al spitalului, unde sunt centralizate. Sumele obtinute astfel se impart apoi: medicul ia jumatate, spitalul, cealalta jumatate, pe care apoi o investeste. 

De la inceputul anului,  spitalul a strans astfel cam 150.000 lei. Din acesti bani s-a inceput construirea unui centru de tratament in curtea spitalului si s-a cumparat aparatura medicala. Daca sistemul continua sa aduca bani, centrul ar putea fi gata curand si n-ar fi de mirare chiar ca sistemul sa fie introdus si in alte spitale. 

Nu toate donatiile vin sub forma de bani. Dupa ce statul a alocat in decembrie doar 1.440 de lei pentru Spitalul Judetean din Slobozia, fermierii din Ialomita au donat 100 de tone de cereale si 30 de legume pentru hrana pacientilor. Asa ca spitalul si-a luat, tot din donatii, un cuptor si un malaxor si a devenit independent nu doar financiar, ci si culinar.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni