• PRO TV
  • Au ajuns campioni nationali la rugby desi nu aveau nici macar bani pentru deplasari

Au ajuns campioni nationali la rugby desi nu aveau nici macar bani pentru deplasari

Au ajuns campioni nationali la rugby desi nu aveau nici macar bani pentru deplasari

Unii sportivi arunca cu milioanele, altii merg in deplasari dusi de parinti, fiindca microbuzul echipei e prea mic. Si asta nu-i impiedica sa ajunga campioni ai Romaniei.

CSS Gura Humorului au devenit anul acesta campioni nationali la rugby juniori, sub 19 ani. Sunt un club mic si fara bani si dupa ce in 2011 si 2012 au fost vicecampioni, anul acesta parea ca nu mai au sanse. 

Motivul: campionatul de rugby nu s-a mai tinut in 2013 pe zone geografice, ci national, asa ca au trebuit sa faca deplasari in celalalt capat al tarii, la Timisoara sau Bucuresti. Pentru un club mai instarit asta nu ar fi o problema, dar cei din Gura Humorului au doar un microbuz cu 19 locuri, primit de la Primarie iar lotul are 22 de jucatori plus antrenor, medic...

Bugetul echipei era prea mic ca sa inchirieze un autocar pentru deplasari, asa ca parintii jucatorilor i-au dus in deplasari cu masinile lor. Si asa, inghesuiti in autoturisme, au termimant sezonul cu o singura infrangere. Au batut inclusiv Steaua, cea mai puternica echipa de juniori, dar si cea cu bugetul cel mai mare din campionatul nostru. 

Si, in caz ca nu stiati, echipa de juniori nu e o exceptie; Gura Humorului e practic pepiniera de rugbisti a Romaniei, chiar daca sportivii de aici se antreneaza mai degraba alergand prin munti decat in baze sportive. Chiar si capitanul Nationalei mari vine de aici iar cei mai buni jucatori de la CSS Gura Humorului sunt cautati deja de echipe de seniori, nu doar din Romania. O explicatie, data de localnici, e ca aerul tare din Bucovina ii ajuta pe rugbisti de aici  sa-si pastreze suflul pe toata durata partidei. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni