• PRO TV
  • Eseul care le da profesorilor de gandit: "Stiu ca fericirea nu este o materie si nu doriti sa predati asa ceva". Ce a scris o eleva la simularea Bac-ului

Eseul care le da profesorilor de gandit: "Stiu ca fericirea nu este o materie si nu doriti sa predati asa ceva". Ce a scris o eleva la simularea Bac-ului

Eseul care le da profesorilor de gandit: "Stiu ca fericirea nu este o materie si nu doriti sa predati asa ceva". Ce a scris o eleva la simularea Bac-ului

O eleva din Sebes, studenta in clasa a 11-a, a scris cu mult curaj un eseu care le-a dat de gandit profesorilor care i-au corectat lucrarea.

La simularea Bacalaureatului, elevii din clasa a 11-a au avut de prezentat relatia dintre doua personaje ale unei comedii studiate. Insa in locul subiectului impus, o eleva din Sebes a ales sa vorbeasca despre relatia dintre profesori si elevi.

"Nu am studiat comedia la clasa, dar pot sa prezint relatia intre un elev si oricare profesor. Doamna diriginta a intrat la ora intr-o zi si, dupa ce s-a uitat putin la noi, ne-a cerut sa nu mai fim atat de veseli. Uitati-va mai atent la sufletele prezente si nu uitati ca, uneori, tot ce ne lipseste e o privire incurajatoare. Stiu ca fericirea nu e o materie si nu doriti sa predati asa ceva", a scris fata.

Profesorul corector i-a raspuns deschis elevei

Ovidiu Ivancu are 36 de ani si este profesor de limba si literatura romana. Patru ani a fost plecat in India unde i-a invatat pe studentii de acolo limba noastra.

"Fericirea nu poate fi predata de catre noi. Prin natura meseriei, prin faptul ca trebuie sa ne ducem existenta cu salarii cuprinse intre 200 si 400 de euro (lucru de care voi nu va faceti vinovati!) si, nu in ultimul rand, prin faptul ca, pur si simplu, suntem mai batrani, noi ne aflam in situatia nu de a preda fericirea, ci de a o invata de la voi. De data asta, voi sunteti profesorii!", i-a raspuns profesorul.

In lucrarea sa, tanara vorbeste si despre ceea ce ramane, in cele din urma, pentru toata viata, din relatia intre profesori si elevi.

"Nu o sa-mi amintesc definitia romanului sau a schitei, dar o sa-mi aduc aminte de acea zi in care v-ati permis sa lasati materia deoparte pentru a ne cunoaste, pentru a ne aminti ca nu e prea tarziu sa vedem fiinta umana", a mai scris eleva.

"Este posibil ca de la catedra sa uitam niste lucruri fundamentale, pe care le-am stiut atunci cand am fost elevi. Se pune accent tot mai mult pe lucruri teoretice si din ce in ce mai putin pe valori", a concluzionat profesorul.

Si colegii ei spun ca si-ar dori o relatie mai deschisa cu dascalii lor: "Eu prefer profesorii care vin si spun o gluma, ne mai destind un pic, simt ca pun suflet in ceea ce fac si ne ajuta", a spus un elev.

Pentru ca nu a abordat tema ceruta, tanara nu a primit niciun punct pe eseu, insa, spune cel care i-a corectat lucrarea, daca baremul i-ar fi permis, i-ar fi dat punctajul maxim.

VIDEO AICI

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni