• PRO TV
  • Rezultat de exceptie pentru ciclismul romanesc

Rezultat de exceptie pentru ciclismul romanesc

Rezultat de exceptie pentru ciclismul romanesc

Eduard Grosu, primul rutier roman care a semnat un contract cu o formatie profesionista, a fost al saselea in etapa a treia a cursei Settimana Internazionala Coppi e Bartali din Italia.

Este cel mai bun rezultat obtinut in cariera de ciclistul roman in varsta de 21 de ani, care este legitimat la echipa italiana Vini Fantini, scrie YAHOO News. 

"Conteaza mult acest rezultat pentru mine, dar stiu ca putea fi unul mai notabil. Am avut o zi perfecta pana pe final, eram la roata castigatorului Viviani, insa m-am agatat si am relansat apoi la 10 kilometri pe ora mai putin decat restul. Am fost pentru prima oara lider in cadrul unei etape. Sunt bucuros ca sunt in crestere si sunt sigur ca vor veni curse in care echipa imi va da sansa sa ma exprim cum trebuie", a spus Eduard Grosu, citat de site-ul Federatiei Romane de Ciclism.

Romanul ocupa locul 148 in clasamentul UCI, cu sase puncte. Romania se afla pe locul 28 in ierarhia pe natiuni si pe 16 la categoria sub 23 de ani.

Ciclistul Eduard Grosu a semnat la inceputul lui 2014 un contract pe un an cu echipa italiana Vini Fantini, devenind astfel primul rutier roman care semneaza un contract cu o formatie profesionista, informeaza MEDIAFAX.

"Sunt in Italia din 2010. Am inceput ca junior acolo, am castigat sapte competitii in primul an, apoi am facut pasul la Under 23 unde a fost mai greu si abia anul trecut am reusit sa castig din nou in Italia. Sper intr-o calificare la Jocurile Olimpice, dar din cate stiu participarea nu este nominala. Echipa a fost invitata anul trecut in Turul Italiei si cred ca va fi invitata si anul acesta. Din ce am vorbit cu managerul, sunt primul sprinter al echipei. In Turul Italiei sunt cel putin sapte etape in care se va ajunge la sprint, iar daca voi fi printre cei mai in forma sprinteri, sper ca sa fiu in Turul Italiei chiar de anul acesta", a explicat Grosu.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni