• PRO TV
  • Operatie rara in lume, in premiera in Romania. Pacienta, o fetita de 2 ani care s-a nascut cu patru vertebre in plus

Operatie rara in lume, in premiera in Romania. Pacienta, o fetita de 2 ani care s-a nascut cu patru vertebre in plus

Operatie rara in lume, in premiera in Romania. Pacienta, o fetita de 2 ani care s-a nascut cu patru vertebre in plus

O fetita in varsta de doi ani, care avea la nastere patru vertebre in plus, trei toracale si una lombara, a fost operata, marti, timp de cinci ore, interventia fiind un succes, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Burnei, seful clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie".

"Am realizat o operatie in premiera in Romania. Anestezia a fost si ea o provocare. Fetita s-a nascuta cu dubla scolioza congenitala. Uimitor la ea este ca avea in plus patru vertebre fata de omul normal - trei vertebre toracale si una lombara. Au fost rezecate vertebrele, s-au creat doua module pentru redresarea varfului curburilor s-au pus doua suruburi sus si doua jos ca sa culiseze cele doua tije si sa poata sa creasca bine coloana", a precizat seful clinicii.

Parinti fetitei, care sunt cadre medico-sanitare - mama, asistenta, iar tatal, medic veterinar - au cumparat din SUA dispozitivul pentru coloana, platind 17.000 de euro.

"Sistemul este un fel de proteza - scara care va sta pe coloana toata viata pe durata cresterii. Proteza se adapteaza pentru ca are sine si suruburi, e intr-un fel mobila", a mai spus chirurgul.

Scolioza congenitala este intalnita la unul din 2.000 de nou-nascuti. Scolioza congenitala dubla este mai rara ca frecventa si apare la unul din 20.000 de nou-nascuti.

MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni