• PRO TV
  • Romania, in topul celor mai frumoase castele de pe continentul european

Romania, in topul celor mai frumoase castele de pe continentul european

Romania, in topul celor mai frumoase castele de pe continentul european

Castelul Corvinilor, un valoros monument al arhitecturii medievale, a fost construit pentru Iancu de Hunedoara in secolul al XV-lea. Castelul, care se intinde pe 7.000 de metri patrati, are 42 de incaperi si poate fi vizitat. Numai anul trecut, peste 230.000 de turisti au venit sa il vada, incasarile din bilete fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Romania are castele ca-n vestul Europei, chiar daca sunt mai putin cunoscute. Intr-un top al celor mai frumoase castele de pe continent, Romania e prezenta de doua ori in primele 15 pozitii. Castelul Corvinilor din Hunedoara si Castelul Bran se afla pe locul 11, respectiv 14. La Cetatea din Hunedoara va fi organizat, in acest an, si un Targ European al Castelelor.

Daca este sa ne raportam doar la spatiul Romaniei, in momentul de fata este cel mai mare ansamblu medieval din Romania, este un castel unicat, un castel in care putem intalni numeroase elemente arhitecturale gotice, renascentiste si cateva elemente baroce”, spune Sorin Tincu, muzeograf.

Administratorii au decis sa gazduiasca in acest an un targ international al castelelor.

Este o modalitate de a promova cat mai bine castelele si cetatile si, de ce nu, se poate lega un circuit al cetatilor tinand cont de numeroasele castele din Romania si din estul Europei”, spune Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

La targul de la inceputul lunii mai, sunt asteptati sa isi promoveze castelele participanti din Spania, Cehia, Macedonia si China.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost „destinatia anului 2014” pentru celebrul site de recomandari turistice Trip Advisor.  

Sursa: Digi24

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni