• PRO TV
  • Un francez, cucerit definitiv de frumusetile Romaniei: "Singura tara din Europa unde mai poti descoperi o lume reala"

Un francez, cucerit definitiv de frumusetile Romaniei: "Singura tara din Europa unde mai poti descoperi o lume reala"

Un francez, cucerit definitiv de frumusetile Romaniei: "Singura tara din Europa unde mai poti descoperi o lume reala"

Dren Youan, un francez care a vizitat pentru prima data Romania in 1989, s-a indragostit total de tara noastra si incearca sa o promoveze in toata lumea.

Acum 26 de ani, Dren Youan a vizitat "minunatul lac Balea", din Fagaras, iar privelistile l-au convins sa revina in tara noastra. Asa ca, in anii care au urmat, a vizitat tot mai multe locuri din Carpatii romanesti, dar si sate frumoase si atractii culturale.

"Imi plac muntii din Romania pentru ca aici e singura tara din Europa unde mai poti descoperi o lume reala, cu localnici imbracati in portul popular, cu ciobani simpli si ospitalieri", a spus Youan pentru eMunte.ro.

Citeste si: Romania, in topul celor mai frumoase castele de pe continentul european

Youan
le recomanda strainilor muntii Fagaras, Apuseni, Retezat si Bucegi. In ultimii, a fost surprins sa gaseasca trasee foarte bine marcat si cabane deschise tot timpul anului.

Bonne matinee a toutes et tous .............Timisoara a inflorit! La ville de Timisoara en fleurs ..........Foto: Razvan Vitionescu

Posted by Roumanie je t aime par youan on Friday, April 3, 2015


Francezul sustine ca, din 1989 pana astazi, tara noastra a evoluat foarte mult, dar peisajele si ospitalitatea oamenilor au ramas la fel.

"Parerea mea este ca Romania va atrage mai multi turisti in viitor nu numai pentru munti, ci pur si simplu pentru frumusetea si, mai ales, pentru autenticitatea locurilor", crede Youan.

Din 2013, Youan a inceput sa promoveze Romania pe Facebook, printr-o pagina proprie numita "Roumanie je t aime par youan", care a strans, intre timp, 8000 de fani.

Sursa: Great News

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni