• PRO TV
  • Pare un cersetor ca oricare altul, dar povestea lui e incredibila. Motivul pentru care un batran e considerat "sfant"

Pare un cersetor ca oricare altul, dar povestea lui e incredibila. Motivul pentru care un batran e considerat "sfant"

Pare un cersetor ca oricare altul, dar povestea lui e incredibila. Motivul pentru care un batran e considerat "sfant"

Oamenii il ignorau atunci cand il vedeau pe strada, insa povestea lui e incredibila. Motivul emotionant pentru care un batran le cere ajutorul semenilor sai.

Dobri Dimitrov Dobrev a implinit 101 ani pe data de 20 iulie 2015, insa varsta inaintata nu il impiedica sa isi ajute semenii aflati la nevoie.

Dobri Dimitrov, cunoscut in Bulgaria si sub numele de Bunicul Dobri sau Sfantul din Bailovo, este un pusnic care parcurge zilnic cativa kilometri pentru a stange bani in scopuri caritabile. Pe batranul Dobri oamenii il pot intalni in fata Catedralei Alexander Nevsky din Sofia, acolo unde ii roaga pe oameni sa ii ofere bani. 

Citeste si: Iti amintesti de romanul care facea senzatie pe strazile din Scotia cu vioara lui? A dat lovitura cu o noua piesa. VIDEO

Cu parul alb, o barba lunga si haine ponosite, la prima vedere Bunicul Dobri poate fi confundat cu un cersetor, insa cine are rabdare sa il asculte afla imediat ca toti banii stransi intr-o zi sunt donati de batran orfelinatelor, bisericilor si manastirilor. 

Bunicul Dobri s-a nascut in anul 1914 in localitatea Bailovo, a fost casatorit si a avut patru copii. In urma experientelor pe care le-a trait Dobri a inteles ca aspectele materiale ale vietii nu sunt importante si a decis sa isi doneze toata averea Bisericii Ortodoxe. In prezent, batranul locuieste intr-o camera aflata in incinta unei biserici din satul natal.

Datorita modului in care a ales sa isi traisca viata si a numeroaselor fapte bune pe care le-a facut, Dobri Dimitrov a fost numit de oamenii care l-au cunoscut Sfantul din Bailovo.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni