• PRO TV
  • "Momentele importante trebuie traite aici". Tinerii care s-au intors in Romania ca sa faca biscuiti si sa aduca zambete

"Momentele importante trebuie traite aici". Tinerii care s-au intors in Romania ca sa faca biscuiti si sa aduca zambete

"Momentele importante trebuie traite aici". Tinerii care s-au intors in Romania ca sa faca biscuiti si sa aduca zambete

Sotii Tatosian, Cosmin si Alina, sunt doi tineri care pe cativa metri patrati si-au luat soarta in propriile maini si au pornit o afacere mica. Fac biscuiti si briose si impart zambete.

Patiseria sotilor Tatosian e un loc altfel. Cald, colorant, plin de viata. Ei iti zambesc si te imbie sa le gusti din bunatatile la care Alina osteneste de dimineata. Zic ei ca aici e mica lor Romaine. Care miroase bine.

„Nu vindem biscuiti sau briose”, explica Cosmin Tatosian, „vrem sa spunem o poveste. Adica nu m-ar bucura daca am vinde doar biscuiti si nu m-as apropia de tine ca client”. Multi dintre clienti i-au devenit prieteni. Asa a descoperit ca „exista si o Romanie normala, echilibrata, dar e minimalizata”. Multi dintre clientii lor evadeaza aici dupa manca, fiindca aici lumea zambeste. E lucrul pe care sotii Tatosian l-au dorit atunci cand au pornit acesta afacere. Sa ii faca pe oameni sa zambeasca. Si sa-i apropie.

Cand aveau 19 ani, au plecat la studii in Finlanda. ”L-am intrebat pe primul finlandez unde e scoala”, isi amintesc acum „Si el in amabilitatea lui a inceput sa deseneze pe asfalt. Ne- a facut o harta. Scoala era aproape putea sa zica bai duceti-va asa si asa. Ca sa fie sigur ca ajungem, ne-a facut o harta”.

Cum ai reusit sotii Tatosian sa construiasca o afacere de succes

In Finlanda au studiat afaceri internationale si au invatat sa gandeasca altfel. Sa isi acorde lor mai mult timp, sa nu isi complice existenta cu lucruri neinsemnate, sa fie liberi. Dupa 7 ani, s-au hotarat sa se intoarca acasa, ca sa incerce sa schimbe ceva. „Am spus ca momentele importante trebuie sa le traim aici. Aici am inspirat primul aer, aici am deschis ochii, aici ne-am cladit si nu ne simtim impovarati cu ideea de a fi fii de Romania”.

S-au intors acasa si un an si-au cautat de munca dar n-au gasit nimic. Erau disperati. Romania nu era interesata de afacerile internationale. Cel putin nu pentru a le da lor o sansa. Atunci s-au decis sa isi incerce norocul cu un mic magazin de prajituri.

Primul care le-a spus ca n-o sa mearga a fost cel de la care au inchiriat spatiul. Ei au amenajat toul. Inainte de a pleca din Romania au invatat intr-un liceu de arte iar Finlanda le-a schimbat cu totul perceptia despre viata. Au invatat sa fie liberi. Si acest spirit incearca sa il aduca si in afacerea lor.

Citeste continuarea si vezi video aici!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni