• PRO TV
  • Cum arata o zi din viata Angelei Gheorghiu, soprana care a facut sa se vorbeasca despre Romania numai la superlativ

Cum arata o zi din viata Angelei Gheorghiu, soprana care a facut sa se vorbeasca despre Romania numai la superlativ

Cum arata o zi din viata Angelei Gheorghiu, soprana care a facut sa se vorbeasca despre Romania numai la superlativ

Nascuta in Adjud cu o voce uimitoare si impunandu-se pe scenele internationale din anii '90, cand a cucerit publicul, la Royal Opera House, in Boema de Puccini, marea soprana Angela Gheorghiu a facut sa se vorbeasca despre Romania numai la superlativ.

Ea este pentru toti iubitorii de opera din lume diva care da viata ca nimeni alta eroinelor din capodoperele lumii. La Metropolitan Opera din New York a pasit pentru prima data in 1992 si in 2015 si tot ea este cea mai asteptata aparitie pe scena. Pentru ca nimeni nu are sarmul ei romanesc si atata putere de munca. Un reportaj de Andreea Esca si Dalila Dulgheriu.

Andreea Esca: "Mereu m-am intrebat cum arata o zi din viata marei soprane romance Angela Gheorghiu cand pregateste un spectacol la Metropolitan Opera din New York, unde prima data a aparut pe scena acum mai bine de 20 de ani. Ei bine, acea zi a venit."

Soprana romanca, cea mai stralucitoare stea de opera, cum o descrie presa internationala, ne invita sa traim o zi magica. Toata lumea cu care ne intalnim o saluta cu admiratie si respect si mai mult decat atat cu o vadita fericire, ca o revad la Metropolitan.

Mai sunt cateva zile pana la Tosca, iar Angela Gheorghiu va repeta pentru prima data cu o noua regizoare. Aceasta o cunoaste bineinteles pe soprana noastra, dar numai din spectacole, si se vede ca are emotii in legatura cu desfasurarea repetitiei.

Angela este sigura pe ea, cum numai un om care-si cunoaste valoarea are dreptul sa fie. In momentul in care incepe sa cante se transforma. Este Tosca, cu fiecare por si nu mai are nicio legatura cu exteriorul. Nu poti sa crezi ca este repetitie decat daca te uiti la decor. Si asta pentru ca Angela nu repeta. Traieste. Vibreaza. Are "focul sacru", cum ii spunea profesoara ei de muzica din copilarie.

CITESTE AICI MATERIALUL COMPLET

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni