• PRO TV
  • "Let's do it Romania" - Ziua Nationala a Curateniei. Voluntarii au adunat 7.000 de saci cu gunoaie doar in judetul Brasov

"Let's do it Romania" - Ziua Nationala a Curateniei. Voluntarii au adunat 7.000 de saci cu gunoaie doar in judetul Brasov

"Let's do it Romania" - Ziua Nationala a Curateniei. Voluntarii au adunat 7.000 de saci cu gunoaie doar in judetul Brasov

Zeci de mii de voluntari au iesit in natura pentru Ziua Nationala de Curatenie. Desi miscarea "Let's do it Romania" a ajuns la a sasea editie, cantitatea de deseuri nu pare sa scada. Numai in judetul Brasov au fost stransi peste 7.000 de saci de gunoi.

Gabriel si Ana Serban au venit la Rasnov din Capitala, ca sa dea o mana de ajutor la curatarea Romaniei.

"In primul rand, trebuie sa ne schimbam mentalitatea si pentru a schimba mentaliatea celorlalti, trebuie sa dam noi, prima data, un exemplu", spune Gabriel.

"E foarte murdar, dar speram ca dupa actiunea asta sa arate mai bine si sa se mentina, ceea ce e mai important decat ce facem noi acum", completeaza Ana.

Zonele in care au lucrat voluntarii sunt dintre cele mai afectate. Si aici nu este vorba doar despre gunoaie menajere, ci si de moloz sau alte deseuri din constructii.

"Astea par ca si cum ar fi fost rasturnate aici intr-un mod organizat. Nu mi se pare ca sunt totusi aleatoriu aruncate. S-ar putea sa fie si multe pensiuni pe aici, case de vacanta", spune un voluntar.

Comisarii Garzii de Mediu spun ca deseurile nu sunt doar neplacute ca aspect, in plus, afecteaza tot ecosistemul.

Mircea Paraschiv, comisar sef Garda de Mediu Brasov: "Exista pericolul ca animalele care se afla in habitatul natural sa rascoaleasca prin gunoaie, sa aiba acces la diferite substante sau mancare alterata si iata cum, dintr-odata, poate fi un focar de boala pentru toate animalele."

Tocmai pentru ca au constatat ca o zi de curatenie pe an este departe de a rezolva problema, voluntarii au hotarat sa iasa la astfel de actiuni cat mai des.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni