• PRO TV
  • Brave Cut. Patru politiste si-au donat parul, pentru femeile care sufera de cancer. Cat de important e un astfel de gest

Brave Cut. Patru politiste si-au donat parul, pentru femeile care sufera de cancer. Cat de important e un astfel de gest

Brave Cut. Patru politiste si-au donat parul, pentru femeile care sufera de cancer. Cat de important e un astfel de gest

Campania de donare de par lung, impletit in codite de cel putin 15 centimetri, pentru confectionarea de peruci, s-a dovedit un succes.

Pana acum, mii de romance au renuntat la plete pentru semenele lor, bolnave de cancer.  Duminica, li s-au alaturat patru politiste de frontiera, dornice sa-si ajute semenele care isi pot recapata, astfel, increderea nu doar in propria feminitate, ci in bunatatea si dragostea unor anonime, de departe.

Cand vine vorba de par, orice femeie stie si simte ca 15 centimetri, minimul pe care il poti dona, nu e o cifra goala. Podoaba capilara este unul dintre simbolurile frumusetii, iar pierderea parului din cauza unei boli are un mare impact psihologic.

Tocmai de aceea, politistilele de frontiera sunt constiente de bucuria pe care o vor aduce, cu acest gest simplu, bolnavelor de cancer sau femeilor care au fost victimele unui accident. Au renuntat fara ezitare la cositele ingrijite ani de zile, iar cele 4 codite vor ajunge peruci, gratie campaniei vieti impletite - bravecut.

Pana acum, peste 3 500 de romance de toate varstele s-au alaturat demersului si au fost confectionate 400 de peruci. Se pot face mult mai multe, insa e nevoie si de bani. Manopera costa intre 800 si 1200 de lei, in functie de lungime. Pentru intiatorii campaniei, este important ca femeile suferinde sa aiba exact infatisarea de dinaintea imbolnavirii. Aceeasi lungime si aceeasi culoare a parului.

Cum s-a intamplat cu doamna Popescu, prima pacienta bolnava de cancer care a primit aceasta dovada de iubire.

Doamna Popescu: "Un confort psihic, am simtit un transfer de energie pozitiva, probabil ca sunt impletite in peruca asta toate gandurile bune de la donatoare".

In alte state europene, costul perucii este acoperit de asigurarile de sanatate obligatorii. 

Vezi VIDEO aici!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni