• PRO TV
  • Un desen pe un perete alb poate alunga suferinta unui copil. La spitalul din Blaj, sectia de pediatrie a prins viata

Un desen pe un perete alb poate alunga suferinta unui copil. La spitalul din Blaj, sectia de pediatrie a prins viata

Un desen pe un perete alb poate alunga suferinta unui copil. La spitalul din Blaj, sectia de pediatrie a prins viata

Un desen pe un perete alb poate sa aduca zambete si poate alunga suferinta. Este un lucru dovedit la spitalul din Blaj, unde sectia de pediatrie a prins viata sub bagheta magica a unei profesoare. Ajutata de mai multi elevi a umplut saloanele cu personaje din basme ori desene animate, care ii fac acum pe cei mici sa mai uite de durere.

Bambi, gasca de Minioni, Bugs Bunny si Alba ca Zapada sunt doar cateva dintre personajele copilariei care vor alina de acum suferinta micilor pacienti. De trei luni, sectia de pediatrie a Spitalului din Blaj, judetul Alba, trece printr-o transformare. Initiativa ii apartine Elenei, o profesoara de desen din oras. 

In urma cu sapte ani, Elena  a fost nevoita sa stea cateva luni intr-un spital. Experienta prin care a trecut a facut-o sa-si mobilizeze elevii si, impreuna, sa coloreze peretii albi.

Tinerele care si-au folosit timpul liber pentru un scop nobil nu regreta. "Am vazut si mame cu copii care plangeau dupa tratament si ii scoteau pe hol si se uitau la tot si imediat zambeau."- a declarat o  voluntara implicata in proiect.

Pacientii de-o schiopa sunt incantati si spun ca uita astfel de durere. Se pierd in lumea personajelor de poveste si parca totul este mult mai usor de suportat.

Materialele folosite au fost puse la dispozitie de primarie, iar in cateva saptamani, voluntarii spera ca totul sa fie gata.

Vezi VIDEO aici 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni