• PRO TV
  • Doua artiste din Cluj Napoca, o fotografa si o pictorita, fac tablouri pe care le lasa apoi in diferite locuri din oras

Doua artiste din Cluj Napoca, o fotografa si o pictorita, fac tablouri pe care le lasa apoi in diferite locuri din oras

Doua artiste din Cluj Napoca, o fotografa si o pictorita, fac tablouri pe care le lasa apoi in diferite locuri din oras

Cei care le gasesc pot sa le ia acasa fara sa lase nimic in schimb. Acest obicei practicat si de artisti din Franta, Spania sau Germania tine de arta stradala, accesibila oricui.

Ania este pasionata de fotografie de mai bine de 8 ani. A urmat cursurile Universitatii de Arta si Design din Cluj si a inceput sa faca tablouri din fotografii imprimate pe lemn. In urma cu doi ani a organizat chiar pe strada o expozitie cu lucrarile ei.

Pana acum a “risipit” cu generozitate 60 de lucrari in Cluj si altele in Praga, Budapesta si Cracovia.

Ca sa obtii o astfel de lucrare, trebuie sa duci si putina munca de detectiv. Mihaela a gasit primul tablou al Aniei in 2015 in centrul Clujului. Acum are deja 7.

Si Andra a pus la dispozitia iubitorilor de arta din Cluj tablouri pictate de ea, dupa ce a aflat despre acest obicei din Germania.

Andra a expus in diverse galerii din Polonia, Belgia sau Germania, si lucrarile ei se vand cu sute de euro. Insa in fiecare vineri ea prefera sa lase gratuit cate o pictura in diferite locuri din Parcul central al Clujului.

Pana acum tanara artista a daruit clujenilor peste 30 de tablouri.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni