• PRO TV
  • Copiii din Timis au devenit, timp de o zi, nepoti pentru batranii de la azil

Copiii din Timis au devenit, timp de o zi, nepoti pentru batranii de la azil

Copiii din Timis au devenit, timp de o zi, nepoti pentru batranii de la azil

Uitati de rude si ignorati de autoritati, mii de batrani isi duc zilele prin caminele din tara. S-au retras discret din lume, dupa ce copiii au plecat departe sau nu mai are cine sa ii ingrijeasca.

Ca sa le aline durerea, dupa un model folosit in strainatate, in Timis mai multi voluntari au venit in vizita, insotiti de copii si adolescenti, care sa le fie nepoti pentru o zi. Povestile, zambetele, si imbratisarile celor mici au reusit sa le umple bunicilor golul din suflet.

In tinerete, doamna Hortenzia a facut sport de performanta, insa acum a ramas singura. Fiul ei, aflat la Bucuresti, o vede rar, pentru ca distanta este mare. Pentru o zi, micuta Ari i-a fost nepotica.

In spatele energiei si veseliei unui pensionar, se ascunde insa tristetea unui profesor universitar, parasit de cei dragi. Strainii cu suflet mare vin sa ii aline singuratatea.

In judetul Timis, aproape jumatate dintre batranii cazati in camine au rudele plecate in strainatate.

Reprezentant ONG Look Inside: „Speram sa ii ajutam cat de mult putem, sa le aratam ca ei nu sunt uitati, iar noi invatam sa apreciem lucrurile pe care in alte momente ale vietii le luam in mod gratuit.

In orasele mari ale Europei, cum ar fi la Londra, de pilda, au fost infiintate crese in caminele de batrani. Astfel, cei care sufera de izolare sociala si sunt predispusi la depresie reusesc sa se bucure din nou de viata, cand sunt inconjurati de copii, spun psihologii.

Vezi VIDEO pe StirilePROTV.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni