• PRO TV
  • Salvati Copiii doteaza si in acest an sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

Salvati Copiii doteaza si in acest an sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

Salvati Copiii doteaza si in acest an sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

Nasterea intr-o maternitate dotata cu aparatura vitala ingrijirii prompte si adecvate a prematurilor este o garantie pentru viata.

 

Tocmai de aceea, Salvati Copiii Romania doteaza, pentru a cincea oara, sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, unde mortalitatea infantila a scazut pana la 7,5 la mia de copii nascuti vii in 2016, fata de 9,4 la mie, cat era in anul 2013, anul in care au donat maternitatii de aici primul incubator.

De acum, medicii vor avea la dispozitie o masa radianta super performanta, cu modul de resuscitare, in valoare de 16.167 de euro. In total, in perioada 2013 – 2017, Salvati Copiii Romania a facut unitatii spitalicesti donatii de 73.500 de euro.

In 2017, in maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti au avut loc 2.043 de nasteri, dintre care 183 au fost nasteri premature. In sectia de terapie intensiva au fost tratati 384 de nou-nascuti.

Dotarea adecvata, pentru ca actul medical sa fie cat mai acurat si sa salveze vietile copiilor nascuti inainte de termen, este cruciala, intrucat vorbim despre o maternitate de nivel II, care deserveste tot judetul Arges.

Citeste articolul integral aici.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni