• PRO TV
  • O fundatie din Sighisoara ajuta copiii abadonati de familii sa isi faca un viitor: „Ii pregatim pentru viata”

O fundatie din Sighisoara ajuta copiii abadonati de familii sa isi faca un viitor: „Ii pregatim pentru viata”

O fundatie din Sighisoara ajuta copiii abadonati de familii sa isi faca un viitor: „Ii pregatim pentru viata”

O lectie de omenie care nu dureaza doar pe perioada sarbatorilor vine din Sighisoara. Aici, 13 copii abandonati de parinti sunt ajutati, gazduiti si ingrijiti de oameni cu suflet mare.

Centrul Fundatiei Sfantul Francisc le este casa de ani buni, iar tinerii invata o meserie, ca sa aiba un viitor. De-a lungul timpului, fundatia a oferit o sansa la educatie si un mediu cald ca intr-o familie pentru 2.300 de copii din toata tara.

Edy si Timea sunt doi orfani care se simt frati de cand au ajuns sa locuiasca la Sighisoara in casa familiala Maica Tereza. Edy are acum 18 ani si invata cu sarguinta sa devina un bun frizer. In scurt timp, va fi angajat intr-un salon de cosmetica.

Eduard Pop: „Am venit sa invat meseria de la domnul Adi. Sunt de cinci ani la fundatia Maica Tereza de la Calcuta, imi place foarte mult meseria aceasta.”

Sandu Veronica Ildiko, coordonator Fundatia Sfantul Francisc Sighisoara: „Ca fundatie si ca pedagogi, dorim sa-I pregatim pentru viata aceasta si dorim sa fie raspunzatori nu numai de propriile lor vieti, dar si de familiile lor, daca vor intemeia familii.”

La salonul din cetatea Sighisoarei, oameni inimiosi le explica tehnicile de coafura celor doi „ucenici” . Au aflat intamplator de povestea orfanilor si au decis sa ii invete meserie.

Adrian Solomon: „Ei doi vor sa invete meserie pentru a putea trai pe picioarele lor, fara a fi ajutati de altcineva. Dupa care obtin o diploma recunoscuta european.”

Timea este din Harghita si mai are doi frati in centru. Cu totii merg diciplinati la scoala.

Timea Bartos: „Ajut fetele si pe Adi, spal, tund.”

Reporter. „Ce vrei sa te faci?”

Timea: „Coafeza.”

Sandu Veronica Ildiko, coordonator Fundatia Sfantul Francisc Sighisoara: „Sunt intr-un mediu armonios si prietenos, ei vin ca acasa. E al patrulea an cand venim aici.”

Angajatii fundatiei si-au propus ca toti copiii din centru sa invete o meserie si, la maturitate, sa devina independenti. In plus, le ofera si sprijin spiritual, ca sa nu se simta vulnerabili, desi au trecut de mici prin grele incercari.

Vezi VIDEO pe StirilePROTV.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni