• PRO TV
  • 30 aprilie, zi libera la stat. De ce se bucura si angajatii de la privat

30 aprilie, zi libera la stat. De ce se bucura si angajatii de la privat

30 aprilie, zi libera la stat. De ce se bucura si angajatii de la privat

Angajatii vor avea de 1 mai patru zile de vacanta legate. Guvernul a aprobat joi ca si 30 aprilie sa fie zi nelucratoare.

Este o veste buna si pentru cei care muncesc in sectorul privat - mai ales in turism si servicii - pentru ca se asteapta la vanzari sporite. In sectorul privat, insa, numarul zilelor de odihna ramane la mica intelegere cu sefii.

Cei 1,2 milioane de salariati de la stat au primit joi un bonus, prin hotarare de guvern. Ziua de luni, 30 aprilie, va fi libera pentru angajatii din sectorul public. Guvernul a avizat o noua zi nelucratoare pentru bugetari, care pot lega weekendul de 1 mai. Vor avea asadar inca o minivacanta de 4 zile, la fel ca de Paste, cand Vinerea Mare a fost declarata nelucratoare.

Teoretic, ziua-cadou va trebui recuperata prelungind programul institutiilor pana pe 11 mai. Practic, oamenii au primit verde, ca sa-si gaseasca rapid transport si cazare pentru vacanta de 1 mai.

Ciprian Enea, expert turism: „Evident ca fiecare zi libera pe care o primim ne indeamna la vacante. Last minute-ul a devenit destul de riscant in ultimii ani, sunt hoteluri, destinatii care se vand foarte repede si ceea ce romanii considerau un avantaj, sa caute pe ultima suta de metri, a cam inceput sa dispara.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni