• PRO TV
  • Tragedie la Maternitatea Giulesti!Patru bebelusi au murit in urma exploziei VIDEO!

Tragedie la Maternitatea Giulesti!Patru bebelusi au murit in urma exploziei VIDEO!

Tragedie la Maternitatea Giulesti!Patru bebelusi au murit in urma exploziei VIDEO!

A fost o seara neagra in Capitala. Patru familii isi plang bebelusii morti in incendiul izbucnit la Maternitatea Giulesti. Inca 7 nou nascuti sunt in stare foarte grava, iar medicii se straduiesc sa le salveze vietile.

Marti, 17 august

09:24 - Ministrul sanatatii, Attila Cseke, secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanti ai serviciilor de urgenta si ai autoritatilor locale sustin, marti, la ora 11.00, o conferinta de presa, in sala de consiliu a Ministerului Sanatatii, in legatura cu accidentul de la Maternitatea Giulesti.

09:22 - Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti, din cauza caruia au decedat patru bebelusi, a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ancheta fiind coordonata de procurorul sef Marius Iacob.

06:10 Inca un bebelus ars in incendiul de la Maternitatea Giulesti, din cei 8 transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu, a decedat in timpul noptii de luni spre marti. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

00:01 - Evacuarea de la Maternitatea Giulesti s-a incheiat marti, in jurul orei 23.30, in urma exploziei produse fiind scoase din unitatea sanitara 113 persoane, dintre care 60 sunt femei si 53 copii. Colonelul Tudorica Oltean de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a declarat ca interventia a fost foarte dificila, dar ca s-a reusit evacuarea intr-un timp foarte scurt. El a precizat ca in urma exploziei au ars incubatoare si materiale combustibile.

00:00 - Explozia produsa in Sectia Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti ar fi fost declansata de un scurtcircuit, probabil de la o improvizatie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Luni, 16 august
22:43 - Patru dintre cei opt bebelusi nascuti prematur adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt in stare extrem de grava, la arsurile de 50% pe corp adaugandu-se 15% arsuri ale cailor respiratorii superioare, astfel ca sansele de supravietuire sunt minime, a declarat Dan Enescu, managerul spitalului.

21:40 - Potrivit Mediafax, care citeaza surse apropiate anchetei, cei trei bebelusi au murit la scurt timp dupa explozie.

Toti copiii raniti au acelasi tip de arsura, pe aceeasi suprafata de corp, ceea ce indica ipoteza producerii unei explozii, conform surselor citate.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca cei trei bebelusi care au murit au fost identificati, astfel incat sa le fie anuntate familiile.

Maternitatea Giulesti a fost pusa sub alerta imediat dupa explozie, fiind chemate echipe suplimentare, de acasa, a adaugat Arafat. Potrivit acestuia, au fost mobilizate incubatoare si ventilatoare care vor fi aduse de la Spitalul Budimex la Grigore Alexandrescu.

Au fost evacuate gravidele aflate in travaliu, fiind scoase din spital cinci femei care au fost duse la Spitalul Filantropia, a mai spus subsecretarul de stat.

Totodata, s-a decis evacuarea totala a spitalului, unde erau 26 de mame gravide si cinci femei care tocmai au nascut prin cezariana.

La fata locului, imediat dupa producerea tragedei, au sosit cinci ambulante de prim ajutor, cinci autospeciale de transport pacienti, patru autospeciale de urgenta, o ambulanta de transport neonatal, un echipaj de la descarcerare si mai multe ambulante Sabyc.

Deocamdata nu se poate spune care este cauza incendiului. Cel mai probabil, insa, un scurt circuit la sistemul electric al aparatului de aer conditionat a provocat un incendiu in salonul de reanimare al maternitatii Giulesti. Acolo se aflau 11 nou nascuti. In scurt timp, flacarile au ajuns la o butelie de oxigen si a avut loc o explozie.

Sectia de terapie intensiva, unde a izbucnit incendiul, era cea mai moderna din toata maternitatea.

21.00 Sapte dintre gravidele evacuate au ajuns la Spitalul Filantropia.

20:51 - Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a asigurat rudele aflate in zona maternitatii ca mamele nu au patit nimic.


20:25  Echipajele Jandarmeriei Capitalei prezente la Maternitatea Giulesti au fost suplimentate cu 20 de jandarmi pentru a sprijini serviciile de interventie si agentii care dirijeaza traficul.

20:19 - Starea celor 11 bebelusi este destul de grava, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. Potrivit primelor informatii, doi dintre copii au suferit arsuri pe 30 - 40% din suprafata corpului.

20:15 - Marius Savu, director Administraţiei Spitalelor Servicii Medicale, a spus ca cei 11 copii au fost intoxicati cu fum.

20:10 - Parchetul Judecatoriei sectorului 6 face cercetari cu privire la imprejurarile care au condus la declansarea incendiului de la Maternitatea Giulesti.

Intra pe www.stirileprotv.ro pentru a afla ultimele noutati despre aceasta tragedie!

 

Tragedie la Maternitatea Giulesti!Patru bebelusi au murit in urma exploziei

StirileProTV.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni