• PRO TV
  • Scandal urias in lumea modei: Paul Marciano demisioneaza in urma acuzatiilor de hartuire sexuala

Scandal urias in lumea modei: Paul Marciano demisioneaza in urma acuzatiilor de hartuire sexuala

Scandal urias in lumea modei: Paul Marciano demisioneaza in urma acuzatiilor de hartuire sexuala

Paul Marciano, celebrul cofondator al brandului Guess, a demisionat din functia de presedinte executiv dupa ce a platit femeile care l-au acuzat de hartuire sexuala.

Acuzatiile la adresa lui Marciano includ ,,comentarii nepotrivite, avansuri, sarutari si atingeri nedorite”, scrie The Hollywood Reporter, citat de news.ro.

Financial Times, la randul sau, precizeaza ca anchetatorii ar fi intervievat 40 de persoane si au studiat in amanunt aproape 1,5 milioane de pagini de documente. Nu e vorba doar de documente legale si facturi, ci si de corespondenta electronica si mesaje de pe retelele sociale, precum si inregistrari video.

Potrivit acelorasi publicatii, in raportul evaluarii interne facute de companie s-a specificat faptul ca Marciano a avut ,,o judecata precara” cand a lucrat cu supermodelele care l-au acuzat si ca ,,uneori s-a plasat singur in situatii care pot fi usor speculate drept comportament nepotrivit”.

Decaderea lui Marciano a inceput la inceputul anului, atunci cand, in contextual campaniei #MeToo, mai multe supermodele au iesit public si au spus ca e regretabil ca o companie atat de mare precum Guess inca sustine un pradator sexual precum Marciano. Cea mai vocala a fost, la acea vreme, Kate Upton.


Ancheta a mai aratat ca atat Marciano, desi nu recunoaste oficial acuzatiile de hartuire, a platit totusi cinci femei cu 500.000 de dolari pentru a evita ca scandalul sa ia amploare.

Marciano va parasi Guess in ianuarie 2019, iar cel care ii va lua locul va fi chiar fratele sau, Maurice Marciano, alaturi de care Paul a fondat compania.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni